«Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η Λαϊκή Ενότητα δήλωσε ότι επιδιώκει την κοινή δράση με το ΚΚΕ, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, μιας και η ηγεσία του απέκλειε και αποκλείει την πολιτική συνεργασία με οποιαδήποτε άλλη, αριστερή πολιτική δύναμη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας στην οποία επισημαίνεται:

«Αντί γι’ αυτό, όμως, βλέπουμε την ηγεσία του ΚΚΕ να αναγορεύει σε κύριο αντίπαλό της- τελευταία, μάλιστα, σε αποκλειστικό αντίπαλό της- τη Λαϊκή Ενότητα. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, τα δημοσιογραφικά όργανα του κόμματος και οι εκπρόσωποί του στην τηλεόραση συγκεντρώνουν σχεδόν όλη την πολεμική τους στη Λαϊκή Ενότητα, όχι σπάνια με εκφράσεις που δεν συνάδουν με το ήθος της Αριστεράς».

Η ΛΑΕ υποστηρίζει ότι «δεν ωφελεί την ηγεσία του ΚΚΕ να αναζητά φαντάσματα και να συκοφαντεί τη Λαϊκή Ενότητα ως “ανάχωμα” του συστήματος απέναντί της. Τα “αναχώματα” που εμποδίζουν τον κόσμο να τους εμπιστευτεί τα έφτιαξαν οι ίδιοι, αρνούμενοι οποιαδήποτε εναλλακτική λύση για το σήμερα. Δεν διστάζουν μάλιστα να τροφοδοτούν την υστερική τρομοκρατία των συστημικών δυνάμεων για την προοπτική εξόδου από το ευρώ, την οποία απορρίπτουν. Γι αυτό ακριβώς δεν ενοχλούν τα κέντρα εξουσίας, τα οποία δεν χάνουν ευκαιρία να τους αναγνωρίζουν “συνέπεια” και “σοβαρότητα”».

Η Λαϊκή Ενότητα, τονίζεται στην ανακοίνωση «συγκεντρώνει τα πυρά των συστημικών κέντρων ακριβώς γιατί εκφράζει την εναλλακτική λύση καταφεύγοντας όχι σε ένα μακρινό, ειδυλλιακό μέλλον, αλλά στο σκληρό παρόν. Από την επομένη των εκλογών, θα επιδιώξει την οικοδόμηση του ευρύτερου δυνατού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά των μνημονίων, για την αναχαίτιση των εξοντωτικών μέτρων που έρχονται. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το ΚΚΕ και οι αγωνιστές του θα συμβάλουν, με το δικό τους τρόπο και τις δικές τους θέσεις, σ’ αυτή τη ζωτικά αναγκαία, για τον ελληνικό λαό, προσπάθεια, αντί της άγονης μονόπλευρης και αστήρικτης επίθεσης στη Λαϊκή Ενότητα».

Περιοδεία Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Κρήτη

«Η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας είναι η μόνη εναλλακτική, ρεαλιστική προοδευτική λύση σήμερα για το λαό και τον τόπο. Δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη που να καταθέτει σαφή, συγκεκριμένη αντιμνημονιακή πατριωτική δημοκρατική εναλλακτική προοδευτική πρόταση. Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός φορέας που να μπορεί να αμφισβητήσει αποτελεσματικά τα μνημόνια ανοίγοντας θετικούς δρόμους. Αυτό το μήνυμα μεταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Και πιστεύουμε ότι αυτό το μήνυμα το πιάνουν οι πολίτες και θα έχει μεγάλη απήχηση».

Αυτά τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη.

«Όσο υπάρχουν μνημόνια, δεν υπάρχει δημοκρατία», επισήμανε ο Π. Λαφαζάνης και συνέχισε: «Όσο υπάρχουν μνημόνια, η χώρα είναι υποτελής. Όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κοινωνικές αδικίες θα αυξάνουν. Όσο υπάρχουν μνημόνια, η εξόντωση του ελληνικού λαού θα παίρνει όλο και μεγαλύτερο εύρος και βάθος. Και, κυρίως, θα έχει ως αποτέλεσμα την εξόντωση της ελληνικής νεολαίας, που αναγκάζεται σήμερα, προκειμένου να επιβιώσει, να καταφεύγει στην ξενιτιά. Με το τρίτο μνημόνιο θα χάσουμε τη νεολαία μας. Όσο υπάρχουν μνημόνια, υπάρχει μιας μνημονιακή χούντα που καθορίζει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας την πορεία αυτής της χώρας. Μέχρι και το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία. Όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κυβερνήσεις είναι οπερετικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κυβερνήσεις είναι εντολοδόχοι. Όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κυβερνήσεις είναι πολιτικοί υπάλληλοι της μνημονιακής χούντας. Όσο υπάρχουν μνημόνια, η χώρα μας θα είναι νεοαποικία και προτεκτοράτο. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, γερμανική αποικία και προτεκτοράτο. Αυτοί θα καθορίζουν την πορεία και το μέλλον μας. Εμείς θέλουμε να ακυρώσουμε αυτά τα μνημόνια και μπορούμε να τα ακυρώσουμε».

«Οι δημοσκοπήσεις – και μάλιστα την τελευταία βδομάδα – θέλουν να διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα κι όχι να αποτυπώσουν τις πραγματικές τάσεις που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία», επισήμανε σε άλλο σημείο ο Π. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: «Οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να συλλάβουν τα ρεύματα που υπάρχουν σήμερα στο κοινωνικό σώμα και ιδιαίτερα στη νεολαία και στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Κι αυτό πέρα από το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις υπηρετούν συστημικές πολιτικές σκοπιμότητες. Επομένως αυτές οι δημοσκοπήσεις δεν καταγράφουν τη δυναμική της Λαϊκής Ενότητας. Θέλουν να υποβαθμίσουν και να απομειώσουν τη δυναμική της Λαϊκής Ενότητας, διότι αν αποτυπωθεί αυτή η δυναμική, τότε καταστρέφεται το μνημονιακό παιχνίδι. Αν δείξουν ποσοστά που τείνουν ή υπερβαίνουν τα διψήφια νούμερα, τότε δεν υπάρχουν μνημόνια. Τότε δεν υπάρχει ο στημένος διπολισμός-καρικατούρα, ΣΥΡΙΖΑ–ΝΔ. Αυτά θα γίνονταν όνειρο θερινής νυκτός. Γι’ αυτό οι δημοσκοπήσεις παίζουν αυτό το ρόλο και στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά σε βάρος της δυναμικής που αντιπροσωπεύει η Λαϊκή Ενότητα μέσα στην κοινωνία».

«Ξέρουμε τι θα γίνει στο νέο μετεκλογικό σκηνικό, επισήμανε σε άλλο σημείο ο Π. Λαφαζάνης. Ξέρουμε ότι πάμε σε συγκυβέρνηση του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα με τη ΝΔ του Β. Μεϊμαράκη. Αυτό είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο θα παιχθεί το παιχνίδι μετεκλογικά. Θα έχουμε κυβέρνηση πέντε κομμάτων της μνημονιακής συναίνεσης, ή τουλάχιστον όσων από αυτά μπουν στη Βουλή, με ναυαρχίδα τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης, γιατί ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πρώτος απ’ τους δύο που θα συγκυβερνήσουν, θα έχουμε κυβέρνηση μνημονιακής ενότητας, όπως λέγεται».

«Εμείς θέλουμε να ματαιώσουμε αυτά τα σχέδια. Εμείς – τόνισε ο Π. Λαφαζάνης – δίνουμε μια μάχη και ξέρουμε ότι στο αυριανό σκηνικό θα είμαστε ισχυροί, θα έχουμε καθοριστικό ρόλο και εκ των πραγμάτων θα είμαστε η μοναδική αντιπολίτευση στη νέα μνημονιακή συναίνεση και στη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές. Η μοναδική αντιπολίτευση που θα αμφισβητεί το μνημονιακό κατεστημένο και τα θυελλώδη μέτρα που έρχονται».

Τα χειρότερα μέτρα με το τρίτο μνημόνιο στρέφονται κατά της περιφέρειας της χώρας και ιδιαίτερα κατά του αγροτικού πληθυσμού, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης. «Εξοντώνουν τον αγροτικό πληθυσμό», ανάφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε αντίθετοι στη φορολεηλασία».

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας