Κυβερνητικό «πυρ ομαδόν» κατά ΝΔ για τη σιωπηρή στήριξη στο θανατηφόρο έθιμο του ρουκετοπόλεμου
  • Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει το δυσάρεστο περιστατικό στην Καλαμάτα
  • Κυβερνητικά στελέχη ζητούν τον τερματισμό των θανατηφόρων εθίμων
  • Κατηγορίες στη ΝΔ για την κάλυψη που προσφέρει στον «γαλάζιο» δήμαρχο της πόλης

Σε κεντρικό πολιτικό θέμα εξελίσσεται το θέμα του θλιβερού ατυχήματος στην Καλαμάτα του 53χρονου εικονολήπτη που χτυπήθηκε από ρουκέτα, την ώρα που κάλυπτε το έθιμο του σαϊτοπόλεμου.

Η απώλεια του Κώστα Θεοδωρακάκη αλλά πολύ περισσότερο οι προκλητικές δηλώσεις του «γαλάζιου» δημάρχου της πόλης, Παναγιώτη Νίκα (και στη συνέχεια η ανασκευή τους) ότι «έτσι είναι το έθιμο και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό», έχουν πυροδοτήσει μία πιο κεντρική συζήτηση, με πολλά κυβερνητικά στελέχη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, να παίρνουν ξεκάθαρη θέση, ζητώντας τον τερματισμό του επικίνδυνου εθίμου που έχει στοιχίσει τη ζωή σε αρκετούς ανθρώπους όλα τα περασμένα χρόνια.

Το βράδυ της Δευτέρας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα τόσο για το συμβάν της Καλαμάτας, όσο και για αυτό της Θήβας, υπογραμμίζοντας πως είναι καλύτερο να χαθούν κάποιες ψήφοι, παρά να χαθούν άλλες ζωές.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία η οποία σιωπά επικίνδυνα καλύπτοντας τον δήμαρχό της, να πάρει θέση και ζήτησε να τερματιστεί το θανατηφόρο αυτό έθιμο.

Θέση πήρε και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων τέτοιες περιόδους αλλά την ίδια στιγμή στη διατήρηση εθίμων που οδηγούν κάθε χρόνο σε απώλεια ανθρώπινων ζωών και τραυματισμούς μικρών παιδιών.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook