Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχει υπάρξει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού (video)
  • Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο πρωθυπουργός
  • Παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής
  • «Πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε
  • Επιβεβαίωσε πως έγινε δεκτό το αίτημα για παροχή βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 13 Αυγούστου στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, διακόπτοντας εσπευσμένα τις ολιγοήμερες διακοπές του στα Χανιά.  

Ο  κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως «γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και επισήμανε ότι έχει υπάρξει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αφού ενημερώθηκε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων Ευβοίας  τόνισε πως «οι συνθήκες σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολες και το πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» .

Στη συνέχεια πρόσθεσε  πως «βρίσκομαι εδώ για να πω με τη σειρά μου ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στις γυναίκες και στους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που και σήμερα δίνουν μια μεγάλη μάχη, ένα μεγάλο αγώνα κόντρα σε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά. Όπως είπε και ο αρμόδιος υπουργός οι συνθήκες σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολες και θα ήθελα και εδώ από το Συντονιστικό Κέντρο να επαναλάβω και να ζητήσω από τους πολίτες να ακούνε πάντα τις εντολές, τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια – μαζί με το Πυροσβεστικό Σώμα – να ενημερώνει επίσημα για το τι συμβαίνει στο μέτωπο όλων των πυρκαγιών. Ξέρω πολύ καλά ότι οι πυροσβέστες μαςειδικά τις τελευταίες πέντε ημέρες – σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες έχουν δώσει τον εαυτό τους σε αυτήν την προσπάθεια. Είναι ξάγρυπνοι, είναι συχνά χωρίς φαγητό, είναι κουρασμένοι. Αλλά θέλω να ξέρουν ότι απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης και του θαυμασμού ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για το έργο το οποίο επιτελούν».

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε πως το αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό έγινε δεκτό και έτσι «αύριο το πρωί θα έχουμε στη διάθεσή μας 4 ακόμα αεροσκάφη Καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία.Είναι η καλύτερη απόδειξη της ανάγκης να υπάρχει περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας».

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων και ευχαρίστησε προσωπικά τις γυναίκες και τους άντρες που συντονίζουν τη μάχη κατά των πυρκαγιών. Επίσης, είδε από κοντά και το χώρο όπου ξεκίνησε να λειτουργεί το κέντρο αποστολής μηνυμάτων έγκαιρης προειδοποίησης «112».

Στο πλευρό του πρωθυπουργού βρισκόταν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook