«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αχρηστεύει παγίδες, βγάζει από τη μέση τα εμπόδια, κερδίζει πολύτιμο χρόνο, σημαδεύει κατευθείαν, γιατί δίνει δύναμη στη δύναμη του λαού, στο ΚΚΕ», τόνισε από τη Θήβα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Διαβάστε αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, δίνουμε τη μάχη, ο λαός μας να απορρίψει τα κόμματα που θέλουν να ολοκληρώσουν τη σφαγή του με το 3ο μνημόνιο, να προσπεράσει τις νέες παγίδες και να φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, επιλογή σίγουρη για το σήμερα και το αύριο.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι πραγματικό όπλο στα χέρια του λαού, που την επόμενη μέρα θα βρεθεί να πληρώνει το βαρύ κι ασήκωτο λογαριασμό του 3ου μνημονίου, που ψήφισαν και τώρα θέλουν να εφαρμόσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι λοιποί ακόλουθοι του συστήματος.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αχρηστεύει παγίδες, βγάζει από τη μέση τα εμπόδια, κερδίζει πολύτιμο χρόνο, σημαδεύει κατευθείαν, γιατί δίνει δύναμη στη δύναμη του λαού, στο ΚΚΕ.

Γιατί, την επόμενη μέρα, θα είναι εδώ ο πραγματικός αντίπαλος: η ΕΕ, τα μονοπώλια και η εξουσία τους που θέλουν γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις να υλοποιηθεί κατά γράμμα το μνημόνιο, δηλαδή να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Θέλουν σ’ αυτές τις εκλογές fast track, να πιάσουν το λαό στον ύπνο, να μην προλάβει να δει και να συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις των βάρβαρων μέτρων του τρίτου μνημονίου, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Θέλουν με αυτές τις εκλογές, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και με μια σταθερή κυβέρνηση, κυβέρνηση συνεργασίας όπως όλα δείχνουν, να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο.

Το πιο σημαντικό και το πλέον επικίνδυνο είναι ότι θέλουν με αυτές τις εκλογές να κάνουν και το λαό συνένοχο, στην πολιτική τους. Να βάλει και ο λαός την υπογραφή του στο μνημόνιο. Γιατί να είστε σίγουροι ότι έτσι θα ερμηνεύσουν την ψήφο σε αυτά τα κόμματα. Γι αυτό προσπαθούν να τον πείσουν πως το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιος θα διαχειριστεί το μνημόνιο, άρα αυτό που έχει να κάνει είναι να διαλέξει διαχειριστή.

Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών για το λαό όμως δεν είναι ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του λαού αλλά πως θα αντιπαλέψουμε το μνημόνιο, πως θα αντιπαλέψουμε συνολικά το σύστημα που φέρνει μνημόνια στους λαούς, κέρδη και καλοπέραση στο κεφάλαιο. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα υπάρχει αντίβαρο σ’ αυτή την πολιτική που είναι όλοι τους διαθέσιμοι να εφαρμόσουν την επόμενη μέρα, αν με δυνατό το ΚΚΕ θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν μπορεί να διαβαστεί διαφορετικά. Είναι η μόνη ψήφος που λέει τέρμα ως εδώ, σας πήραμε χαμπάρι. Δεν ψηφίζω την καταδίκη μου. Ψηφίζω ΚΚΕ, δίνω δύναμη στη δύναμη μου.

Είναι η μόνη ψήφος που το βράδυ των εκλογών μπορεί να δώσει ανάταση, αισιοδοξία στο λαό μας ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική.

Το εκλογικό αποτέλεσμα που θα εμφανίζει ανεβασμένα τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ, θα είναι αυτό που θα χαροποιήσει την πλειοψηφία του λαού μας που σήμερα νιώθει απογοητευμένος, που νιώθει να χάνει την ελπίδα του.

Ας δουλέψουμε όλοι μέχρι την τελευταία στιγμή για να δούμε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα δυνατό το ΚΚΕ.

Την Κυριακή βγάζουμε τρίτη δύναμη στη Βοιωτία το ΚΚΕ και εκλέγουμε κομμουνιστή βουλευτή. Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, αλλά και τη Χρυσή Αυγή, ΛΑΕ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ είναι χαμένη ψήφος. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ πιάνει τόπο».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε και στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. 

Ο λαός πρέπει να προσέλθει στην κάλπη της Κυριακής συμπεριλαμβάνοντας στα κριτήρια της ψήφου του, όχι το ποιος θα βγει κυβέρνηση, γιατί κυβέρνηση με προγραμματικές δηλώσεις το Μνημόνιο θα σχηματιστεί, αλλά τι αντιπολίτευση θα έχει. Αν ενισχυθεί το ΚΚΕ τότε θα μπορέσει να οργανώσει μια δυναμική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα κι έξω από την Βουλή, ώστε και άμεσα μέτρα ανακούφισης να ληφθούν και ταυτόχρονα να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας με τον ίδιο τον λαό στην εξουσία, ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε αποψινή του συνέντευξη στον Alpha.

Εκτίμησε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση με κορμό το πρώτο κόμμα, και με καταγεγραμμένη την επιθυμία των αστικών κομμάτων, της αστικής τάξης και της ΕΕ για όσο το δυνατόν εκτενέστερο κυβερνητικό βίο, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο βίος αυτής της κυβέρνησης δεν εξαρτάται μόνο από τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και από την πορεία εξέλιξης της καπιταλιστικής κρίσης διεθνώς.

Ερωτηθείς γιατί ο λαός προτίμησε να εκδηλώσει την “αντιμνημονιακή” του διάθεση επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο λαός, χωρίς να ευθύνεται καθ΄ολοκληρίαν ο ίδιος, πίστεψε στα απατηλά διλήμματα και στις ψεύτικες προσδοκίες για “κάτι καλύτερο” που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και τελικά “από το “κάτι καλύτερο” βρέθηκε στο τρίτο και χειρότερο μνημόνιο”.

Σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό του ΚΚΕ από την “Λαϊκή Ενότητα”, είπε ότι καταρχήν το ΚΚΕ διαχωρίζεται από όλα τα κόμματα του αστικού κατεστημένου, επισημαίνοντας στην συνέχεια ότι “υπάρχουν δυνάμεις της αντιπολίτευσης που εμφανίζονται ως “αντιμνημονιακά” από την Χρυσή Αυγή ως την “Λαϊκή Ενότητα”, φυσικά το καθένα με τις δικές του στοχεύσεις”.

“Αυτά που λέει ο κ. Λαφαζάνης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα χειρότερα μέτρα”, είπε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος αναφερόμενος στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβάνοντας και τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, είπε ότι ήταν αδιέξοδη η πολιτική τους.

“Χρέος θα υπάρχει και με την δραχμή και με το ευρώ”, είπε ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνοντας ότι ο κ. Λαφαζάνης μιλά για παραμονή στην ΕΕ, αλλά και διαπραγμάτευση του χρέους εντός της Ευρωζώνης και τονίζοντας ότι “διαγραφή του χρέους σε αυτό το πλαίσιο, μόνο στη Δευτέρα Παρουσία γίνεται, το πολύ – πολύ να γίνει επιμήκυνση”.

“Όσο την εξουσία κατέχουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η χώρα είναι στην ΕΕ δεν θα γίνει δεκτή διαγραφή χρέους, αυτή μπορεί να γίνει μόνο με ριζική αλλαγή του συστήματος, λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων”, είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο σχέδιο στην κατεύθυνση αυτή. Ερωτηθείς πως θα γίνει η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, είπε “με απόφαση για κοινωνικοποιήσεις της λαϊκής εξουσίας”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το ΚΚΕ είναι και κόμμα εξουσίας, όχι όμως της εξουσίας “δια αναθέσεως”, αλλά ένα κόμμα που θα δώσει το “παρών” όταν ο λαός με τους αγώνες και με την ψήφο του δημιουργήσει τους νέους θεσμούς της λαϊκής εξουσίας με πραγματική συμμετοχή σε αυτούς και εργατικό – λαϊκό έλεγχο από την βάση ως την κορυφή αυτής της εξουσίας.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας