Κοντονής κατά δικαστών: Γίνεται ο κρίνων να είναι και κρινόμενος;

«Είναι δυνατόν ο κρίνων να είναι και ο κρινόμενος» διερωτήθηκε με νόημα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στη δεύτερη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, τη Δευτέρα, για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Δείτε επίσης: «Στα άκρα» τραβάει την κόντρα με την κυβέρνηση το ΣτΕ: Άκυρη η απόφαση για το πόθεν έσχες

Συγκεκριμένα, μιλώντας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου, «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις», ο κ. Κοντονής, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Υπάρχει πρόβλημα θεσμικής τάξεως να προσφεύγουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο ΣτΕ για υπόθεση που αφορά τους ίδιους».

Μάλιστα, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Κοντονής επισήμανε το έντονο θεσμικό πρόβλημα της διαδικασίας αυτής.

Εν τέλει, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε κάθε κόμμα, ενόψει και της αναθεώρησης του Συντάγματος, να κάνει τις προτάσεις του και ζήτησε να μη στοιχίζεται κανείς πίσω από διαδικασίες που οδηγούν σε αδιαφάνεια και μη έλεγχο του δημοσίου βίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)