Κόκκαλης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Η Ευρώπη μας χωράει όλ@!
Το δικό του μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας στέλνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, με σύνθημα «Η Ευρώπη μας χωράει όλ@!»

«Η ζωή για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τους εκατομμύρια συνανθρώπους μας που διεκδικούν με θάρρος την ελευθερία, δεν ήταν ποτέ εύκολη. Για κάθε, μικρή ή μεγάλη, νίκη που πέτυχαν στο πέρασμα των δεκαετιών, το τίμημα ήταν σκληρό: εχθρότητα, μίσος, αποστροφή, λεκτική και σωματική βία, συχνά, ακόμα και δολοφονίες. Όμως, ουδέποτε έκαναν πίσω. Η πολύχρωμη παρέλασή τους συνέχισε το μακρύ ταξίδι προς την αξιοπρέπεια και την περηφάνια, στη βάση της αναγνώρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημειώνει ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κάνει ειδική μνεία στη 17η Μαΐου 1990, κάνοντας λόγο για «σημαντικό σταθμό αυτού του ταξιδιού».

«Η μέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τερμάτισε οριστικά και αμετάκλητα την πρόσληψη της ομοφυλοφιλίας ως ψυχικής ασθένειας. Έκτοτε, η 17η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει κατά πλειοψηφία το συμβολισμό της ημέρας, ενώ με παλαιότερο ψήφισμά του κάλεσε τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν σε δράσεις για την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω ομοερωτικού προσανατολισμού. Για την κίνηση πολιτών ΚΟΣΜΟΣ, ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις αρχές της ισότητας και της δημοκρατίας», τονίζεται στην ανακοίνωση του Πέτρου Κόκκαλη.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας συντασσόμαστε δίπλα στο σύνολο των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης. Η Ευρώπη μας χωράει όλ@!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook