«Κάθε φορά που είμαστε κοντά σε συμφωνία, το ΔΝΤ καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις»

  • «Καρφιά» εναντίον ΔΝΤ και Σόιμπλε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
  • «Να σταματήσει να πολιτικολογεί ο Στουρνάρας»
  • «Στα επόμενα 24ωρα θα έχουμε εξελίξεις στη διαπραγμάτευση»
  • Απέκλεισε κάθε σενάριο προσφυγής στις κάλπες

Εξελίξεις εντός των επόμενων 24ώρων στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, προανήγγειλε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις, έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία», απαντώντας στο ερώτημα πότε θα κλείσει η αξιολόγηση.

Όπως επανέλαβε, «η άλλη πλευρά βρίσκει προσχήματα, ώστε να υπάρξει καθυστέρηση». «Όταν το ΔΝΤ ή ακόμα και ο κ. Σόιμπλε βρίσκουν προσχήματα για να καθυστερήσουν τις διαπραγματεύσεις, τότε η ελληνική κυβέρνηση οφείλει, δημοσίως, να ασκήσει αυτή την κριτική» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους, υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις» συμπλήρωσε, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών συσχετισμών.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί εκλογών, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση» προσφυγής στις κάλπες, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, οι οποίες δεν νιώθουν άνετα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, αναφορικά με τον Γιάννη Στουρνάρα τον κάλεσε «Να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη θεσμική ιδιότητά του και να σταματήσει να πολιτικολογεί».