«Καταθέσαμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό», υπογράμμισε ο Παππάς

«Έχουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό», διαμήνυσε σε όλους τους τόνους κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού 2019.

Την ίδια ώρα, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για διγλωσσία στο παρελθόν και ανερμάτιστη και συγκεχυμένη κριτική προς την κυβέρνηση σήμερα.

«Έχουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό που μειώνει τον ΕΝΦΙΑ, που μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, μειώνει ή καταργεί το τέλος επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες και που ακυρώνει το μέτρο της μείωσης των συντάξεων», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των συντάξεων κάλεσε την αντιπολίτευση να μην επαναλάβει ότι η μείωση ήταν μέτρο της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας πως «ήταν μέτρο του ΔΝΤ», για το οποίο μάλιστα -όπως είπε- πίεζε και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα να συνηγορήσουμε ακόμη και τότε που δεν είχαμε κερδίσει τα αντίμετρα. «Μας ζητούσατε να κλείσουμε τη συγκεκριμένη αξιολόγηση σκέτη με 2% μέτρα του ΑΕΠ. Πώς τα φέρνει η ζωή, όμως, τώρα. Δεν υπάρχουν 2% μέτρα του ΑΕΠ», τόνισε ο υπουργός απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ, είπε: «Εκτός κι αν στο πρόγραμμά σας είναι ακόμη η μείωση του αφορολόγητου, όπως ήταν και η περικοπή των συντάξεων».

«Προσέξτε. Θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Είχατε στο πρόγραμμά σας τη μείωση των συντάξεων. Αναγκαστήκατε, θυμωμένοι, να αλλάξετε θέση. Αλλά προσέξτε λίγο τις τεράστιες μετατοπίσεις. Διότι τι θα σκεπτόταν ένας οπαδός σας, ο οποίος σας άκουγε δύο χρόνια, πέραν του να ζητάτε εκλογές, να λέτε ότι έρχεται τέταρτο μνημόνιο, ότι θα εφαρμόσουμε δηλαδή πολύ περιοριστική πολιτική που στραγγίζει την οικονομία και τώρα περάσατε στην κριτική “Τσοβόλα δώστα όλα”. Πραγματικά ένας λογικός άνθρωπος που παρακολουθεί τη συντηρητική παράταξη είναι σε σύγχυση. Δεν μπορεί να λέτε και τα δύο» επισήμανε στη ΝΔ ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι αναμένει με ενδιαφέρον τη συζήτηση του προϋπολογισμού ώστε να διαπιστωθεί εν τέλει σε ποιο είδος κριτικής θα στρατοπεδεύσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Εν συνεχεία, εξαπέλυσε επίθεση στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πολιτική τους στα ζητήματα των ΜΜΕ και της τηλεόρασης, εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αντιγυρίζοντας τα πυρά του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέα Κατσανιώτη, από την Ολομέλεια.

Στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της οδηγίας σχετικά “με μέτρα για υψηλό κοινό επίπεδο ασφάλειας συστημάτων δικτύου και πληροφοριών σε ολόκληρη την Ένωση”, ο κ. Παππάς συνέστησε προς την αξιωματική αντιπολίτευση, να κάνει τώρα μια προσπάθεια να αποτιμήσει την πολιτική της “με όρους ψυχραιμίας και να μην παριστάνει ότι είμαστε στο ίδιο 2016” ενώ κάλεσε “τους πάντες να πάμε την συζήτηση παρακάτω για το τι τηλεόραση θέλουμε”. Όπως προσέθεσε, ο αρμόδιος υπουργός, σήμερα υπάρχει το ΦΕΚ με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών το οποίο λέει ότι η αδειοδότηση έγινε με βάση τον νόμο 4339.

Σχολιάζοντας την ομιλία του εισηγητή της ΝΔ, ο κ. Παππάς είπε ότι ήταν σαν να άκουσε “τη συνέντευξη Σαμαρά να επαίρεται για το κλείσιμο της ΕΡΤ, να ψεύδεται ασυστόλως για τα ποσοστά τηλεθέασης και να δηλώνει ότι η ΝΔ είναι δικαιωμένη για ότι έκανε στον τομέα της ιδιωτικής τηλεόρασης”.

“Που άφησε 29 χρόνια τα κανάλια χωρίς άδειες και δεν εισπράχθηκαν ποτέ οι καταλογισμοί του τέλους χρήσεως και του τέλος διαφήμισης. Εμείς τα εισπράξαμε όμως. Ήδη 150 εκατ. εισπράχθηκαν και 175 εκατ. θα εισπραχθούν στη δεκαετία από τις τηλεοπτικές άδειες, πάνω από 120 εκατ. θα εισπραχθούν από τον φόρο διαφήμισης ο οποίος παραμένει και εισπράχθηκαν επίσης και 40 εκατ. από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων”, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Σχετικώς με την οδηγία, η οποία ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια, ο κ. Παππάς, προανήγγειλε την έκδοση υπουργικής απόφασης η οποία θα ορίζει τις υποχρεώσεις των φορέων κατά την εφαρμογή της.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook