Κατάργηση του χαρακτηρισμού της διαγωγής στα σχολεία, προαναγγέλλει ο Γαβρόγλου

  • Στο τέλος της εβδομάδος οι ανακοινώσεις για το Δημοκρίτειο, τονίζει ο υπουργός Παιδείας 
  • Σημειώνει ότι υπάρχουν θέματα ποιότητας στην εκπαίδευση 

Η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει στη Βουλή διάταξη για την κατάργηση του αναχρονιστικού μέτρου του χαρακτηρισμού της «διαγωγής», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Σημειώνεται ότι την κατάργηση του χαρακτηρισμού διαγωγής στα σχολεία, ως μέτρου που προσβάλλει τον πολιτισμό και τη νεολαία, έχουν ζητήσει με ερώτησή τους 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Παιδείας, αφού επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «τα παιδιά να μπορούν να μπαίνουν στις Σχολές με το απολυτήριο και τη βαθμολογία», είπε ότι η μείωση κατά 1.000 των εισακτέων έγινε σε απόλυτη τήρηση της νομοθεσίας και σε μερική συμμόρφωση με τις αποφάσεις των Σχολών και των πρυτανικών Αρχών σημειώνοντας ότι“υπάρχουν ασφαλώς θέματα υποδομής, αλλά κυρίως σήμερα υπάρχουν θέματα ποιότητας στην εκπαίδευση”.

Ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε επίσης τη Βουλή ότι στο τέλος της εβδομάδος θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το Δημοκρίτειο επειδή όπως σημείωσε «υπάρχουν καταστάσεις που φαίνεται να έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο της νομιμότητας».