Καταγγελίες Χατζηγεωργίου για σκοπιμότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Την απάντησή της στις αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε και δεν παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις των Ελευθέριων στην Κομοτηνή για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης στις 14 Μαΐου έδωσε για μια ακόμη φορά στη συνέντευξή της στο ράδιο Παρατηρητής 94 fm της Κομοτηνής και στη δημοσιογράφο Νατάσα Βαφειάδου, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεν απέστειλε πρόσκληση εκπροσώπησης στην κυβέρνηση είτε από λάθος είτε από δόλο.

Επίσης, ανέλυσε το στόχο της επίσκεψής της στο νομό Ροδόπης, ενημέρωσε για το πρόγραμμα επιχορήγησης πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων του ΥΜΑ-Θ «Δημιουργώ», αλλά και για το νέο πρόγραμμα «Παράγω» γα επιδοτήσεις ομάδων παραγωγών που επιθυμούν να λάβουν τα προϊόντα τους Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης.

«Θα ήθελα να μάθω αν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεν απέστειλε πρόσκληση από λάθος ή από δόλο και μικροκομματική σκοπιμότητα», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου, συμπληρώνοντας ότι «την υποχρέωση να κληθεί η κυβέρνηση την έχει η Περιφέρεια, η οποία, εφόσον δεν απέστειλε πρόσκληση, είναι αυτή που απέκλεισε την εκπροσώπηση της κυβέρνησης από την επετειακή εκδήλωση».

«Σε άλλες Περιφέρειες υπήρχε σύνδεση και συνεργασία με την κεντρική εξουσία ανεξάρτητα από την πολιτική κατεύθυνση. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν έγινε αυτό και όχι με ευθύνη της κυβέρνησης. Τέτοια προβλήματα πρέπει να εξαλειφθούν και οφείλουν οι πολίτες να πιέσουν όλους ώστε να συνεργαστούν για την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα. Δεν γίνεται ένας τόπος να πάει μπροστά χωρίς συνεργασία και είναι άδικο γι’ αυτή την περιφέρεια που έχει πραγματικό πλούτο και ομορφιές», ανέφερε στην συνέντευξή της η Υφυπουργός.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για τις περιοδείες της στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε ότι, πέρα από τους προσωπικούς δεσμούς λόγω της καταγωγής της, κρίνει ως μια από τις βασικές υποχρεώσεις της ως Υφυπουργού να επισκέπτεται όλες τις περιοχές αρμοδιότητας του ΥΜΑ-Θ, να συζητάει με τους φορείς και τους κατοίκους και να αναζητώνται τρόποι ώστε να λύνονται τα προβλήματα και να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών.

«Έχω επισκεφτεί σχεδόν όλους τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, εκτός από τη Δράμα, όπου σχεδιάζω να μεταβώ το επόμενο διάστημα», ανέφερε η Υφυπουργός.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook