«Καρφιά» Δούρου: Συνυποψήφιοί μου εκφράζουν λογικές σε βάρος του περιβάλλοντος αλλά και της… κοινής λογικής
Η νυν περιφερειάχης Ρένα Δούρου, σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφόρησε την Κυριακή 12 Μαΐου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της για την επόμενη μέρα στην Αττική, πιάνοντας τα κρίσιμα ζητήματα του ΧΥΤΑ Φυλής, των αυθαιρέτων αλλά και των τυχόν μεταεκλογικών συνεργασιών που θα προκύψουν.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε με πολύ αιχμηρούς χαρακτηρισμούς για τους αντιπάλους της, τον Γιάννη Σγούρο και τον Γιώργο Πατούλη, κατηγορώντας τους για πολιτικές που δεν έχουν σχέση όχι με την ανάπτυξη, αλλά ούτε… και με την κοινή λογική, ενώ παράλληλα δεν έχασε την ευκαιρία να υπενθυμίσει ασάφειες και προβληματικές κινήσεις που έκαναν στο παρελθόν, όπως λόχου χάρη την εντατική χρήση του ΧΥΤΑ Φυλής από τον κ. Πατούλη, παρά το γεγονός της διπλής του ιδιότητας, αυτή του προέδρου του ΙΣΑ αλλά και της ΚΕΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Δούρου τόνισε πως οι εκλογές αφορούν «το αν η Αττική θα συνεχίσει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αφορά την πρόοδο ή την οπισθοδρόμηση. Αφορά το αν θα συνεχίσουμε μια ρότα αλλαγής που έχουμε ξεκινήσει μαζί με τους πολίτες τον Σεπτέμβριο του 2014 ή αν θα επιτρέψουμε στο χθες, στις πολιτικές που κατέστρεψαν την πατρίδα και έβαλαν στο περιθώριο την Αττική, να επιστρέψουν στο προσκήνιο. Δεν μιλάμε λοιπόν για μια δεύτερη προσωπική θητεία»

Σχετικά με τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί, τόνισε πως  «είναι εύκολο να λέμε ότι θα μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Δυστυχώς όμως αυτό δεν γίνεται. Εμείς τρέχουμε ή έχουμε ολοκληρώσει, με πολλή δουλειά και αντιμετωπίζοντας ένα σωρό προβλήματα, 168 αντιπλημμυρικά έργα, αξίας μισού δισεκατομμυρίου, στο πλαίσιο, για πρώτη φορά, συγκεκριμένου ολιστικού στρατηγικού σχεδιασμού. Έργα όπως το μεγαλύτερο σήμερα σε εξέλιξη δημόσιο έργο, αυτό της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, που είναι και αντιπλημμυρικό και μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας».

«Η πληγή των αυθαιρέτων οφείλεται σε μια στρεβλή αντίληψη περί ανάπτυξης αλλά και άσκησης διοίκησης, που έχει ταυτιστεί ακριβώς με τις χρόνιες παθογένειες της διοίκησης που εκφράζουν ακριβώς οι πολιτικοί χώροι των δύο συνυποψηφίων μου, των κ.κ. Πατούλη και Σγουρού. Σε βάρος του περιβάλλοντος αλλά και της… κοινής λογικής. Και η πληγή αυτή πρέπει να κλείσει με δραστική παρέμβαση, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια, των Περιφερειών. Έχω μάλιστα θέσει το σχετικό ερώτημα στους κ.κ. Σγουρό και Πατούλη, χωρίς να έχω λάβει απάντηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Με αυτές τις παρεμβάσεις, με αυτά τα έργα και όχι με συνθήματα, ύβρεις, παραπληροφόρηση και στοχοποίηση, αποτίουμε πραγματικό φόρο τιμής στα θύματα. Για να μην επαναληφθούν νέες τραγωδίες» ανέφερε, έχοντας υπόψη της την κριτική για τις  πολύνεκρες φυσικές καταστροφές που έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια στην Αττική.

Παράλληλα η Ρένα Δούρου αναφέρεται στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τονίζοντας πως «όσο βρίσκεται η Δύναμη Ζωής στα ηνία της Περιφέρειας Αττικής, επέκταση της χωματερής της Φυλής δεν πρόκειται να υπάρξει.  Άλλωστε η απαγόρευση των χωματερών και της ξεπερασμένης και επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, πρακτική της ταφής, είναι στην καρδιά του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων που ψήφισε, με πρότασή μας, το Περιφερειακό Συμβούλιο και πλέον αποτελεί το νέο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων στην Αττική».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «θλιβερό παράδειγμα  (σσ για το αντίθετο)ο Δήμος Αμαρουσίου, όπου ο κ. Πατούλης αν και με δύο ιδιότητες, εκείνη του προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, καταγράφει εξαιρετικά χαμηλή πτήση, εξακολουθώντας να στέλνει πολλές χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στη Φυλή, χωρίς μάλιστα να προκαλεί αντιδράσεις».

«Δεν αρκεί να επαναλαμβάνουμε λέξεις όπως “δίχτυ κοινωνικής προστασίας”, “νέο παραγωγικό πρότυπο”, “προστασία και οικολογική διαχείριση του περιβάλλοντος”, “ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την τουριστική προβολή”, “πολιτισμός για όλους”, αν δεν τις κάνουμε πράξη. Κι εμείς τηρήσαμε το συμβόλαιο που υπογράψαμε με τους πολίτες το 2014».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με τους συνυποψηφίους της, η Ρένα Δούρου σημειώνει πως «η απλή αναλογική, που, όπως και τα δημοψηφίσματα που εισάγει ο νέος νόμος, αποτελούν τομή δημοκρατίας, επιβάλλει αλλαγή πολιτικής κουλτούρας. Επιβάλλει πολιτική σύνθεση στη βάση προγραμματικών θέσεων. Που όμως σήμερα εκλείπουν από τους συνυποψηφίους μου. Δεν εννοώ φυσικά τετριμμένες εκθέσεις ιδεών αλλά προτάσεις που να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της Αττικής. Τις προκλήσεις με τις οποίες εμείς αναμετριόμαστε καθημερινά εδώ και 4.5 χρόνια. Και έχουμε εκείνες τις απαντήσεις που προϋποθέτουν οι προγραμματικές συγκλίσεις. Το θέμα είναι ότι, δυστυχώς για τους πολίτες της Αττικής, δεν ισχύει το ίδιο για τους συνυποψηφίους μου. Ποτέ δεν είναι αργά πάντως…»

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook