Ηχηρό μήνυμα Γεωργούλη κατά της αποχής: Η δύσκολη πολιτική περίοδος θα ξεπεραστεί μέσω της συμμετοχής
«Η κρίση περνάει στη λήθη, την αφήνουμε πίσω μας. Η κατάσταση όμως που βιώσαμε αυτά τα χρόνια αλλά και οι θυσίες αυτού του λαού δεν πρέπει να ξεχαστούν. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη στραμμένη στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στις ανάγκες και όχι μόνο στους αριθμούς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα κατά της αποχής.

Μιλώντας για την υποψηφιότητά του, ο κ. Γεωργούλης τόνισε ότι «δεν θεωρώ ότι συμμετέχοντας στις εκλογές αυτές πηγαίνω από την υποκριτική στην πολιτική, κάνοντας μια μεγάλη αλλαγή. Διατηρώντας τη φιλοσοφία και τη στάση ζωής μου, θέλω απλώς να ασχοληθώ με τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα».

Αναφορικά με τις διαφορές Βορρά και Νότου στην Ευρώπη, σημείωσε ότι η πόλωση αυτή παραμένει ζωντανή, σημειώνοντας ότι για να τη μετριάσουμε «χρειάζεται να δράσουμε και να θέσουμε τις απόψεις με τρόπο τέτοιο ώστε να βάλουμε μπροστά το «εμείς», ως ενιαία Ευρώπη».

Στο ζήτημα της αποχής, ο κ. Γεωργούλης δήλωσε κάθετα αντίθετος, υπογραμμίζοντας ότι για τον ίδιο «είναι ένα στοίχημα, να καταφέρω, δηλαδή, να φέρω στις κάλπες έναν κόσμο που δεν εκφράζεται από τον παραδοσιακό πολιτικό τρόπο έκφρασης. Η δύσκολη πολιτική περίοδος δεν μπορεί να ξεπεραστεί μέσω της αποχής, αλλά μέσω της συμμετοχής».

«Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει την Προοδευτική Συμμαχία με βρήκε σύμφωνο και το θεώρησα έναν πολύ καλό τρόπο για να μπορέσουμε να μιλήσουμε σε ένα κομμάτι της κοινωνίας έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εντέλει, αυτό που θα έλεγα σε αυτούς που απέχουν είναι να προσπαθήσουν να σκεφτούν πιο δημιουργικά και να ψηφίσουν, ανεξαρτήτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την πολιτική τους επιλογή. Η κοινωνία μας δεν μπορεί να προοδεύσει χωρίς τη συμμετοχή των δικών της ανθρώπων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο τέλος των μνημονίων, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κρίση περνάει στη λήθη, την αφήνουμε πίσω μας. Η κατάσταση όμως που βιώσαμε αυτά τα χρόνια αλλά και οι θυσίες αυτού του λαού δεν πρέπει να ξεχαστούν».

«Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη στραμμένη στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στις ανάγκες και όχι μόνο στους αριθμούς. Χρειαζόμαστε μια άλλη κουλτούρα, μια νέα λογική, πέρα από τον υπέρμετρο καταναλωτισμό και την καλοπέραση. Χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε το σήμερα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Χρειαζόμαστε ισορροπία, μέτρο και ενδιαφέρον για τις μελλοντικές γενιές», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Γεωργούλης έστειλε κι ένα μήνυμα κατά της ξενοφοβίας, τονίζοντας ότι «η επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στην Ευρώπη δεν μπορεί να έρθει με το μίσος και τη σύγκρουση, αλλά με τον διάλογο. Επιστρέφοντας στις ρίζες μας και στις πολιτιστικές μας καταβολές, μπορούμε να δείξουμε έναν διαφορετικό δρόμο για την Ευρώπη».

«Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι ταινίες ή η μυθοπλασία που παράγουμε, αλλά είναι επίσης οι παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα. Είναι ο τρόπος που αποδεχόμαστε τον ξένο και τη διαφορετικότητα. Και ο ελληνικός πολιτισμός έδειξε αυτό τον δρόμο, όταν, χωρίς κανένα όφελος και δείχνοντας απλώς ανθρωπιά και αλληλεγγύη, οι άνθρωποι στα νησιά του Αιγαίου υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες», σημείωσε.

Πηγή: neaselida.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook