«Η ΝΔ να επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα στα εθνικά θέματα», τονίζει το ΥΠΕΞ

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσαν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας ως πολιτικό ατόπημα το να χρεώνει η αντιπολίτευση στο ΥΠΕΞ και στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, τις απόψεις του σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών, Νικόλα Ντιμιτρόφ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ΝΔ δεν δικαιούται να χρεώνει ούτε τις απόψεις του κ. Ντιμιτρόφ, ούτε του κ. Κουμουτσάκου, ούτε ορισμένων φίλα προσκείμενων στην αντιπολίτευση εφημερίδων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι είναι καιρός πλέον η Νέα Δημοκρατία να επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα στα εθνικά θέματα και να μην υπονομεύει την προσπάθεια επίλυσης των εθνικών θεμάτων με υπερφίαλους εξυπνακισμούς, ούτε, τέλος, να χρεώνει στην κυβέρνηση τις απόψεις τρίτων κρατών. Είναι ακατανόητο δε, να παριστάνει η Νέα Δημοκρατία ότι έτσι εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα.

Υπενθυμίζουν επίσης ότι ο Ν. Κοτζιάς ήδη από τις 7 Μαρτίου του 2015, έχει θέσει με σαφήνεια τα θέματα του αλυτρωτισμού της ΠΓΔΜ, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Αποσαφηνίζουν μάλιστα ότι σε αυτό το πλαίσιο η ΠΓΔΜ άλλαξε το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων καθώς και του αυτοκινητόδρομου που συνδέει τα Σκόπια με τα ελληνικά σύνορα, ενώ έχει ήδη απομακρύνει και σειρά αγαλμάτων. Αποτελέσματα που ουδέποτε επέτυχε η ΝΔ επί της δικής της διακυβέρνησης, σημειώνουν καταληκτικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε Επίσης