«Η κυβέρνηση έχει κερδίσει το στοίχημα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος»

Tο υπουργείο Εργασίας απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση και στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για το ασφαλιστικό σύστημα επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει κάθε τι που περνά από το χέρι της για την προστασία και τη στήριξη των συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και ο φιλικός της Τύπος επιχειρούν ματαίως να δημιουργήσουν υποστυλώματα στο αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ που καταρρέει. «Αρχικά, η ΝΔ θεωρώντας αμετάκλητη την απομείωση της προσωπικής διαφοράς το 2019, λοιδορούσε κάθε ενδεχόμενο αποτροπής της από την κυβέρνηση. Στη συνέχεια, θύμωσε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποτροπής του μέτρου και τους έκανε συστάσεις να είναι πιο προσεκτικοί» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, ενώ υποστηρίζει ότι στην ίδια γραμμή της «αναγκαιότητας» του μέτρου και ο ΣΕΒ, «ταυτιζόμενος απροκάλυπτα με τη ΝΔ στην κοινή τους ατζέντα, κινδυνολογούσε, πριν από λίγες μέρες ότι η μη εφαρμογή του θα προκαλούσε “δυσπιστία” στις αγορές». «Σήμερα», όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας, «υποστηρίζουν ότι η μη απομείωση της προσωπικής διαφοράς απειλεί τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και ανατρέπει την αναλογιστική προοπτική του».

«Τόσο είναι το άγχος για την κατάρρευση του αντιπολιτευτικού τους αφηγήματος. Για το άγχος αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ως προς την αγωνία τους για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ας μην ανησυχούν. Το στοίχημα αυτό το έχει ήδη, εν έτει 2018, κερδίσει αυτή η κυβέρνηση. Όπως έχει, επίσης, αποδείξει ότι κάνει κάθε τι που περνά από το χέρι της για την προστασία και τη στήριξη των συνταξιούχων. Γι’ αυτό μάλλον και η τόση ανησυχία τους» καταλήγει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook