Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Οργανωτική ανασυγκρότηση με έμφαση στη νέα γενιά (video)
  • Πάνω από πέντε ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με το… βλέμμα στην ανασυγκρότηση του κόμματος
  • Για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί στρατηγική επιλογή η Προοδευτική Συμμαχία, μετά και το ποσοστό που πήρε το κόμμα στις εκλογές
  • Στόχος το 10% των ψηφοφόρων να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Συνέδριο, θα γίνει στο τέλος του χρόνου
  • Το Σάββατο (13/07) η συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος

Δυο ήταν τα κεντρικά θέματα που απασχόλησαν την Τετάρτη (10/07) τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία προήδρευσε ο Αλέξης Τσίπρας και είχε διάρκεια περίπου πέντε ώρες. Το ένα αφορά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, από την άλλη, με βάση αυτό, στο επίκεντρο βρέθηκε και η επόμενη ημέρα του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του κόμματος υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά, που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών. Με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει πως αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η Προοδευτική Συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό που πήρε στις εκλογές, είναι, άλλωστε, ο κεντρικός πυρήνας των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε, λοιπόν, αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα, χωρίς να παρθεί κάποια απόφαση.  Βασικός στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, είναι μέχρι το Συνέδριο, τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του κόμματος.

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των εθνικών εκλογών και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του, όπως αναφέρουν, τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα του 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως τονίστηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μία στρατηγική επιλογή, που θα πρέπει να επικυρωθεί το προσεχές διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το ποσοστό των εθνικών εκλογών δεν πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση αλλά, αντίθετα, να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την αντιστοίχησή του με την ευρεία εκλογική του βάση.

Γι’ αυτό τον λόγο και ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών.

Αναφορικά με το συνέδριο του κόμματος της Κουμουνδούρου, και το οποίο σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα θα οδηγήσει στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προγραμματισθεί για τα τέλη του 2019. Το Σάββατο (13/06) θα γίνει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Φωτογραφίες: http://sooc.photos

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook