Γιάννης Μοίρας: Οι δίδυμοι υποψήφιοι Πατούλης και Σγουρός εργαλειοποιούν την εθνική τραγωδία στο Μάτι προς άγραν ψήφων
Τα «βέλη» κατά του Γιώργου Πατούλη και Γιάννη Σγουρού εξαπέλυσε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» και εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού, Γιάννης Μοίρας, με αφορμή τις τοποθετήσεις τους μετά τη μετάδοση ντοκιμαντέρ από τον ΣΚΑΪ για την πύρινη τραγωδία στο Μάτι.

Ο Γιάννης Μοίρας, με άρθρο του στο altsantiri.gr, τους χαρακτηρίζει ως «δίδυμους υποψηφίους» και «μονιμάδες» στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι εργαλειοποιούν το θέμα για πολιτικά κίνητρα.

Αναλυτικά, το άρθρο του Γιάννη Μοίρα:

«Στα 50 λεπτά διάρκειας του “ντοκιμαντέρ” για το Μάτι, που όλως “τυχαίως” πρόβαλλε το ΣΚΑΪ μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές, δεν εμφανίζεται ούτε ακούγεται τίποτα για την Περιφέρεια Αττικής, τη Διοίκηση της Περιφέρειας και την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Προφανώς οι κκ. Πατούλης-Σγουρός έβγαλαν επιστολές και δηλώσεις απλώς ακολουθώντας ως κομματικά στελέχη τους Μητσοτάκη-Γεννηματά στην πολιτική επίθεση που κάνουν σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. Αφού πρώτα δόθηκε προς όλους αυτούς μαζί το σύνθημα για την επίθεση αυτή, με την προβολή του “ντοκιμαντέρ”.

Η κατηφόρα της λογικής και ο πολιτικός πάτος του κ. Πατούλη

Για το ήθος του κ. Πατούλη ξέρουμε πως έχει η κατάσταση. Η λογική στον πολιτικό κατήφορο, είναι ο πολιτικός πάτος και στον πολιτικό πάτο υπάρχει ο Πατούλης.

Αλλά για τον κ. Σγουρό μάλλον δεν περιμέναμε να γίνει τόσο απροκάλυπτα η πολιτική ουρά του. Ειδικώς εφόσον στο τελευταίο debate στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Ρουά Ματ” ο τέως Περιφερειάρχης δεν μπόρεσε να αντέξει κι εξεμάνη κι ο ίδιος εναντίον του επικίνδυνου Πατούλη, όταν ο τελευταίος περιέγραφε κατά τρόπο εντελώς ασυνάρτητο κι ακατάληπτο ότι ως κατά φαντασία Περιφερειάρχης Αττικής θα αναλάμβανε κατά την εξέλιξη ενός φαινομένου φυσικής καταστροφής να ηγηθεί στους πάντες και στα πάντα και να συντονίσει διαδικασίες και ενέργειες αντικαθιστώντας το κεντρικό κράτος και την κεντρική διακυβέρνηση.

Η συντονισμένη, όπως φαίνεται άλλωστε και στα γραφτά τους, επίθεση σε βάρος της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, της σημερινής Διοίκησης και της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ, αποτελεί ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο ότι οι κκ. Πατούλης-Σγουρός είναι δίδυμοι υποψήφιοι, όπως πολιτικό δίδυμο αποτελούν και οι Μητσοτάκης-Γεννηματά, οι αρχηγοί των κομμάτων στα οποία ανήκουν και που τους στηρίζουν. Άδειοι από θέσεις, προτάσεις και πρόγραμμα και με μοναδικό αποκούμπι τους τα γκάλοπ-“φούσκες”, οι Μητσοτάκης-Γεννηματά ρίχνουν τη μπάλα της πολιτικής αντιπαράθεσης στα καμένα στο Μάτι, κάνοντας πολιτική τυμβωρυχία πάνω στη μνήμη και τα μνήματα των θυμάτων μίας εθνικής τραγωδίας. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους, κάνουν τις ίδιες ακριβώς πράξεις, οι κομματικοί υποψήφιοί τους, Πατούλης-Σγουρός. Στο μεταξύ, για το ποιος είχε αφήσει την Ελλάδα επί χρόνια δίχως νέα εναέρια μέσα κατάσβεσης και ψήφιζε κατά της πρόσληψης πυροσβεστών, δεν κάνουν ούτε κουβέντα!

Επειδή όμως τα κίνητρά τους είναι ξεκάθαρα πολιτικά, ας αφιερώσουμε στους κκ. Πατούλη-Σγουρό και στα κόμματα που τους στηρίζουν ορισμένες πολιτικές αλήθειες…

Είναι αλήθεια ότι…

Αυτοί οι δύο, Πατούλης και Σγουρός, είναι “μονιμάδες” μέσα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχοντας κλείσει 17 χρόνια ο ένας και 12 χρόνια ο άλλος. Κανονικά, αυτοί είναι οι εγκαλούμενοι για το χάος αυθαιρεσίας και επικινδυνότητας που “κληροδότησαν” στις νέες δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προς το παρόν, δεν είναι καν ικανοί να αρθρώσουν μία πειστική ή τεκμηριωμένη κουβέντα αναφορικά με το εάν, το που, το πως και το γιατί υπάρχει ευθύνη από την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη για την τραγωδία και τα θύματα, ενώ μάλιστα επί πέντε χρόνια η σημερινή Διοίκηση και η Ρένα Δούρου τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα που μετά από πενήντα χρόνια άφησαν ξοπίσω τους στην Αττική διάφοροι “Πατούληδες” και “Σγουροί”. Οι παγίδες θανάτου που επί πενήντα χρόνια στήνονταν μέσα στη δική μας Περιφέρεια καθώς κι αλλού στην Ελλάδα, φέρουν υπογραφή από εκατοντάδες γαλαζοπράσινους Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες, Νομάρχες και Αντινομάρχες, Δημάρχους και αντιδημάρχους, Υπουργούς, Υφυπουργούς και τοπικούς βουλευτές.
Είναι επίσης αλήθεια ότι…

Η σημερινή Διοίκηση και προσωπικά η Ρένα Δούρου υποδέχθηκαν τις μέχρι σήμερα κινήσεις της Δικαιοσύνης με την αξιοπρέπεια και με την ηρεμία εκείνου που είναι αθώος και που πρόκειται σίγουρα να το αποδείξει. Στον αντίποδα, οι κκ. Πατούλης-Σγουρός προέρχονται από έναν διαφορετικό πολιτικό κόσμο μέσα στον οποίο, όταν ασκούνται ποινικές διώξεις για τα χρέη και τη χρεοκοπία, τις μίζες και τη ρεμούλα, την οικονομική και κοινωνική λαίλαπα και καταστροφή που άφησαν ξοπίσω τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τότε υποβάλλονται μηνύσεις και αγωγές εναντίον δικαστικών λειτουργών και εκτοξεύονται απειλές για μελλοντική καρατόμησή τους.

Τέλος, είναι αλήθεια ότι…

Στα θύματα και τις οικογένειες των θυμάτων στο Μάτι, η Διοίκηση της Περιφέρειας και η Ρένα Δούρου κλείνουν μπροστά τους το γόνυ με οδύνη, ευλάβεια και σεβασμό. Δεν τους εκμεταλλεύονται και δεν τους εργαλειοποιούν πολιτικά όπως κάνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Πατούλης-Σγουρός και οι μονταζιέρες με το επιλεγμένο, κομμένο και ραμμένο, οπτικοακουστικό υλικό.

Ωστόσο, Πατούλης-Σγουρός είναι οι υποψήφιοι των κομμάτων που…

Aπάντησαν με το γνωστό «μαζί τα φάγαμε» στις οικογένειες των 5.000 και παραπάνω θυμάτων αυτοκτονίας οι οποίοι/ες, μην αντέχοντας τον πόνο και την απόγνωση της οικονομικής καταστροφής τους, πήδηξαν από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες και κρεμάστηκαν από τα δοκάρια της στέγης και τους γάντζους των πολυελαίων.

Aπάντησαν με το γνωστό «τι θέτε (sic), αυτή είναι η Ελλάδα!!!» στις οικογένειες των 81 θυμάτων του “Σαμίνα Εξπρές” και με ένα ανάλογο ύφος, στις οικογένειες των 145 θυμάτων των “χάρτινων” πολυκατοικιών και των “χάρτινων” εργοστασίων στον σεισμό της Πάρνηθας.

Απάντησαν με τον «Στρατηγό Άνεμο» στις οικογένειες των 84 θυμάτων των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο. Από το Mega, σημερινή ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέχρι πρόσφατα εκπρόσωπός του κόμματος κατ’ επιλογή Μητσοτάκη, μετέδιδε ότι καίγονταν αβοήθητες ολόκληρες οικογένειες στην Ηλεία γιατί ήταν τσακωμένοι και δεν μιλιόντουσαν μεταξύ τους ο τότε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα ίδια έγραφε σε εφημερίδες και sites ο γαλάζιος σήμερα ΔΟΛ.

Απάντησαν με το γνωστό «στο κάτω-κάτω ας πρόσεχαν» όταν 1.200.000 συμπατριώτες μας έχαναν το βιος και το κομπόδεμά τους στο κόλπο με τις μετοχές-“φούσκες”.

Σε περιοδείες που κάνουμε καθημερινά στις γειτονιές ακούμε από τους πολίτες δύο πράγματα για τους Πατούλη-Σγουρό και για τα κόμματα που τους στηρίζουν: 1ο.- «Δεν ξεχνάμε!» και 2ο. – «Μα καλά, δεν ντρέπονται;»

Αυτοί οι πολίτες θα ψηφίσουν στην κάλπη τέλος Μάη και όχι τα γκάλοπ-“φούσκες”.

Υ.Γ.: Συνήθως, με σπάνιες εξαιρέσεις, ακολουθούμε τη ρήση “Never wrestle with a pig. You get dirty, and besides, the pig likes it”, ανεξαρτήτως σε ποιόν αποδίδεται. Ξέρει κανείς να μας συστήσει μία ανάλογη ρήση και για τους πολιτικούς τυμβωρύχους;»

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook