«Εμείς στις 25 του Γενάρη εκλεγήκαμε για να φέρουμε μια καλύτερη συμφωνία για τη χώρα και να κάνουμε την έξοδο από το μνημόνιο» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. «Καταφέραμε αρκετά βήματα, έγινε μια σκληρή διαπραγμάτευση, φθάσαμε σε μια συμφωνία, μια συμφωνία, όμως, που δεν είναι αυτή την οποία εμείς είχαμε πει τότε στον ελληνικό λαό. Μέσα από εκβιασμούς, μέσα από διλήμματα, με ορατό τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας από μια άτακτη χρεοκοπία» είπε  και τόνισε ότι «έχουμε μια καινούργια συμφωνία, η οποία δεν είναι αυτή την οποία θα θέλαμε. Χωρίς όμως να μηδενίζουμε και εξακολουθώντας να θεωρούμε ότι αυτή η συμφωνία είναι ένα πάτημα, για να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον για την επόμενη περίοδο και πάνω εκεί να εργαστούμε. Και να εργαστούμε σκληρά, καθημερινά και αποφασιστικά. Σήμερα, διαμορφώθηκε μια κατάσταση και στο πολιτικό σκηνικό και στον ΣΥΡΙΖΑ, μη ισχυρής κυβέρνησης η οποία θα μπορέσει να επιτελέσει το έργο της» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Αυτά, λοιπόν, ο ελληνικός λαός πρέπει να τα ξανακρίνει. Να μας κρίνει για το προηγούμενο, για την πορεία μας την 8μηνη περίπου, μέχρι εδώ, και να μας δώσει εντολή με την καινούργια μας πρόταση για από εδώ και πέρα. Και είναι βέβαιον ότι χρειάζεται μια σταθερότητα και στην κυβέρνηση, για να υπάρχει σταθερότητα και στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Είμαστε, λοιπόν, σε αυτή την κατάσταση γι` αυτό και κάνουμε εκλογές. Ειλικρινά, έχουμε πει στον ελληνικό λαό και θα εξακολουθήσουμε να λέμε τις αδυναμίες μας, αλλά δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα υποτιμήσουμε μέσα σε αυτούς τους πολύ έντονους και δύσκολους μήνες, τα θετικά και της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της διαπραγμάτευσης» είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας για τη διάσπαση του κόμματος είπε ότι «έφυγε ένα κομμάτι, το οποίο είχε την άποψη υπέρ της δραχμής και της εξόδου από την Ε.Ε., που πρότεινε πάντα να βρεθεί ένας δρόμος, μια πορεία για την έξοδο από την Ε.Ε.. Ωστόσο αυτή ήταν μια μειοψηφική άποψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και οι ίδιοι, αυτή η μειοψηφία είχε αποδεχθεί ότι θα διατυπώνει και θα παλεύει για την άποψή της, ωστόσο θα συντάσσεται με τη συνισταμένη γραμμή, η οποία αποτυπωνόταν από τις συλλογικές διαδικασίες» και χαρακτήρισε λυπηρό γεγονός την αποχώρηση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας από το ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση για την πρόεδρο της Βουλής επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα τονίζοντας ότι «έχει εξαντληθεί ο σχολιασμός για την κυρία Κωνσταντοπούλου. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται άλλο. Ειπώθηκαν αρκετά, σηκώθηκαν τόνοι. Δεν χρειάζεται άλλο. Είναι πια σαφές, το ξέρουμε όλοι: Έρχονται εκλογές, η Βουλή τελειώνει, η κυβέρνηση παραιτήθηκε, μπαίνουμε σε ένα άλλο περιβάλλον και ας μιλήσουμε πια για την επόμενη ημέρα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ακολουθεί την πολιτική του φόβου του προκατόχου του επισημαίνοντας ότι «η χώρα, χάθηκε γιατί είχαμε 5 χρόνια σκληρών μνημονιακών πολιτικών τις οποίες η ΝΔ δεν διαπραγματεύτηκε, ακολούθησε τυφλά και υποτακτικά και γι` αυτό η πολιτική της απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό στις 25 Γενάρη. Θέλουμε να μας πει, λοιπόν, η ΝΔ –και είναι και απαίτηση του ελληνικού λαού να ακούσει καινούργιο προγραμματικό λόγο. Έχει η ΝΔ καινούργιο πρόγραμμα, να το βάλει πάλι στον ελληνικό λαό; Διότι το ίδιο, αυτό το πρόγραμμα που είχε η ΝΔ απερρίφθη. Επομένως, ας μας μιλήσουν πια για τη θετική τους, προς τα μπροστά πρόταση πλην της πιστής τήρησης μνημονίων που μέχρι τώρα ήταν όλα αυτά τα χρόνια το πρόγραμμα της ΝΔ. Ας μας βάλουν και κάτι άλλο, ας το βάλουν στον ελληνικό λαό να κριθεί. Εμείς δεν έχουμε πρόγραμμα την πιστή τήρηση των μνημονίων. Έχουμε μια συμφωνία που ομολογούμε πως θα την χρησιμοποιήσουμε ως μια βάση και παράλληλα να στηρίξουμε τους πολίτες που πλήττονται περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη και υποστήριξε ότι «η Ν.Δ. ξέρει πολύ καλά ότι δεν έχει καμία τύχη σε αυτές τις εκλογές. Και το ξέρει κι από αυτά που της συμβαίνουν στο εσωτερικό κι από αυτό που εισπράττει και έχει εισπράξει μέχρι σήμερα από τον κόσμο. Η Ν.Δ. όφειλε όλο αυτό το διάστημα να έχει αλλάξει πολιτική, όχι μόνο πρόσωπα» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για το διακύβευμα των εκλογών τόνισε ότι «υπάρχουν στη συμφωνία όροι που έχουν μείνει ανοιχτοί, υπάρχουν όροι και σημεία που έχουν μείνει ανοιχτά, είναι προς διάλογο και το φθινόπωρο. Σας θυμίζω τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, για τα οποία θα πρέπει να το σκεφτεί ο ελληνικός λαός ποιον θα εμπιστευτεί για να τα διαπραγματευτεί. Αυτά τα έχουμε μπροστά. Έχουμε μπροστά τη μεγάλη συζήτηση για τη βιωσιμότητα ή τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την αναδιάρθρωσή του. Θα το σκεφτεί ο ελληνικός λαός και θα αποφασίσει ποιον εμπιστεύεται να το κάνει αυτό. Είναι βέβαιο, κι αυτό το έχουμε εισπράξει, ότι οι έλληνες πολίτες μας εμπιστεύονται να διαπραγματευτούμε, διότι έχουμε αποδείξει πως με ρίσκο, με ρίσκο έχουμε ακολουθήσει όλους τους δυνατούς τρόπους για να πιέσουμε και να έχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη χώρα». Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της γερμανικής εφημερίδας Bild που δίνει διαφορά τριών μονάδων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και το κόμμα του Π. Λαφαζάνη στο 8% η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως «το ότι η BILD δίνει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό είναι ήδη μια επιτυχία. Εν πάση περιπτώσει, όμως, να ξέρουμε εδώ που είμαστε, ότι τον μήνα Αύγουστο δεν γίνονται δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, σε άλλη χώρα μπορεί να γίνονται με άλλους τρόπους, δεν ξέρω πως, αλλά στην Ελλάδα δεν γίνονται δημοσκοπήσεις τον Αύγουστο διότι οι εταιρείες δεν μπορούν να βρουν τον κόσμο στα σπίτια του σε σταθερό τηλέφωνο. Είναι αναξιόπιστες του Αυγούστου, γι’ αυτό και δεν υπάρχει καινούργια δημοσκόπηση».

 

 

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας