Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης: Υπάρχουν αρχεία της Novartis που έχουν χαθεί (video)

«Υπάρχει σκάνδαλο με τη Novartis», σημείωσε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στον ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο παράλληλα για αρχεία που αφορούν την υπόθεση και έχουν χαθεί.

Δείτε επίσης: Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική στο σκάνδαλο της Novartis

Αναλυτικότερα, η κα Παπασπύρου διευκρίνισε ότι πρόκειται για το ηλεκτρονικό αρχείο του ΕΟΦ από το τέλος του 2011 – 2012 και στο υπουργείο Υγείας από την περίοδο 2012 – 2013.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Οι κουκουλοφόροι με τα λευκά κολάρα πήραν μίζες στις πλάτες των Ελλήνων (video)

«Δηλαδή μας έχουν απαντήσει ότι δεν υπάρχουν. Θα τα βρούμε τα έγγραφα, δεν είναι δυνατόν να χάνονται τα σχέδια των εγγράφων».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «η υπόθεση Novartis θα χωριστεί σε δύο περιόδους, η μία αφορά το 2006 – 2011 που ήταν στο υπουργείο Ανάπτυξης και η άλλη περίοδος όταν πήγε στο Υπουργείο Υγείας». Για την τιμολόγηση φαρμάκου το πρώτο πόρισμα από το υπουργείο Ανάπτυξης θα βγει σε λίγους μήνες. «Δεν ασχολούμαστε με τα πολιτικά πρόσωπα» ξεκαθάρισε η γενική επιθεωρήτρια, «αλλά μόνο με κρατικούς λειτουργούς».

Τέλος, διευκρίνισε ότι η ίδια ασχολείται με τους ελέγχους που αφορούν την τιμολόγηση φαρμάκων στη Novartis και τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ.