«Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και προσθέτει ότι είναι «η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Για το 2015 ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι ήταν η χρονιά «που ο ελληνικός λαός σήκωσε το κεφάλι ψηλά και διεκδίκησε με παρρησία το δίκιο του και το μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας που έστειλε στα πέρατα του κόσμου, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη».

Το 2015 ήταν η χρονιά , πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας που θα μείνει στην ιστορία ως το έτος του αγώνα και της αλληλεγγύης και θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.

Σήμερα, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός το μήνυμά του που αλλάζει ο χρόνος, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο, καθώς αφήνουμε πίσω μας μια πολυετή σκληρή περίοδο κρίσης και μπαίνουμε στην επόμενη πενταετία της αναγέννησης της πατρίδας μας. Μια πενταετία ανασυγκρότησης αλλά και μεγάλων τομών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα. Ώστε σε πέντε χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα, όπως αξίζει στην ιστορία της και στο λαό της. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με βαθιά ριζωμένη την ισονομία, την αξιοκρατία, και τη κοινωνική δικαιοσύνη. Νησίδα ασφάλειας, σταθερότητας και κοινωνικής προκοπής, μέσα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Αλλά και διαρκές λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη στο μήνυμά του ότι μπροστά μας έχουμε σίγουρα να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις. Αλλά ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε. Να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση. Να ξαναδώσουμε ελπίδα και φωνή σε εκείνους που δεν έχουν φωνή. Στους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους νέους. Σε εκείνους και εκείνες που χτυπήθηκαν πιο σκληρά από την κρίση».

Για την προσφυγική κρίση, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη «να αντιμετωπίσουμε όμως και την προσφυγική κρίση που χτυπά τη πόρτα μας. Να την αντιμετωπίσουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Γιατί είναι ηθικό καθήκον και επιταγή να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους εξαιτίας του πολέμου και της καταστροφής.

Και αυτό που πρέπει όλοι και όλες μας να θυμόμαστε, είναι ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, την κρίση και τα καθημερινά μας προβλήματα, οι περισσότεροι και οι περισσότερες από εμάς ανήκουμε στους τυχερούς αυτού του κόσμου.

Και γι αυτόν ακριβώς το λόγο οφείλουμε να πρωταγωνιστήσουμε ώστε η Ευρώπη, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η πατρίδα μας, να παίξει το ρόλο που της αρμόζει.

Τόσο στον επιβεβλημένο αγώνα για την υποδοχή των προσφύγων όσο και για την ειρήνευση στις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Για να αντιμετωπιστούν οι ίδιες οι αιτίες του ξεριζωμού.

Για να ηττηθεί οριστικά και αμετάκλητα ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο φόβος.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πάντοτε, ετούτες τις ώρες, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους, όλες και όλοι μας αναλογιζόμαστε το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον.

Σε αυτό το σχεδιασμό, τον συλλογικό και τον ατομικό, ας αφιερώσουμε, φέτος και λίγο χρόνο για να σκεφτούμε όσες και όσους έχουν περισσότερο ανάγκη.

Όσες και όσους αντιμετωπίζουν μικρές ή μεγάλες δυσκολίες.

Ίσως έτσι κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο αλλά και τη ζωή μας πιο ουσιαστική.

Σας εύχομαι ξανά μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά.

Ας είναι ο νέος χρόνος ένα βήμα προσωπικής και συλλογικής ολοκλήρωσης.

Ένα ουσιαστικό βήμα προς έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αδελφοσύνης».

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη:

«Εύχομαι το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», αναφέρει στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι σε λίγες ώρες φεύγει ένας δύσκολος χρόνος στη διάρκεια του οποίου η πατρίδα δοκιμάστηκε σκληρά.

«Βυθίστηκε ξανά στην ύφεση, στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Γνώρισε νέα έξαρση της ανεργίας και μειώσεις εισοδημάτων. Έφτασε στην πόρτα εξόδου από το ευρώ και της εθνικής περιπέτειας. Φορτώθηκε τελικά ένα τρίτο, τριετές και επώδυνο μνημόνιο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας πως το ξεκίνημα του νέου χρόνου θα είναι επίσης δύσκολο.

Χρέος όλων, συνέχισε, εθνικό και ανθρώπινο, είναι να προτάσσουμε παντού και πάντα τα αληθινά συμφέροντα της πατρίδας μας, να μεριμνούμε για τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω μας, να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας.

«Η έγνοια μας δεν μπορεί παρά να επικεντρώνεται τώρα στους πιο αδύναμους. Στους άστεγους, τους ανέργους και τις οικογένειες που ζουν τις πιο δύσκολες ημέρες αλλά και στη νέα γενιά», συμπλήρωσε και επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν έχει πια καιρό για χάσιμο.

«Χρειάζεται επειγόντως πολιτικές για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Πολιτικές που συνδυάζουν την οικονομική αποτελεσματικότητα με την ανθρώπινη ευαισθησία, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά», πρόσθεσε και είπε χαρακτηριστικά πως η ιστορία μας μάς δείχνει και πάλι το δρόμο καθώς οι Έλληνες περάσαμε πολλές φορές δύσκολους καιρούς αλλά τα καταφέρναμε.

«Το ίδιο ισχύει και τώρα. Με βαθειά συναίσθηση ευθύνης, με σύνεση και τόλμη, μπορούμε και πάλι να τα καταφέρουμε», είπε με έμφαση και ευχήθηκε η νέα χρονιά να ζωντανέψει τις χαμένες προσδοκίες και να φέρει ξανά το χαμόγελο, το όνειρο και την ελπίδα σε κάθε σπίτι.

«Εύχομαι το 2016 να είναι για όλες και όλους, δημιουργικό και χαρούμενο. Με υγεία και προκοπή! Εύχομαι από την καρδιά μου καλή χρονιά και χρόνια πολλά», κατέληξε στο μήνυμά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά

«Το 2016 θα είναι η χρονιά μας.

Το 2015 ήταν η χρονιά της ψεύτικης ελπίδας.

Ήταν η χρονιά που η πατρίδα μας “έπιασε πάτο” και έφτασε για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική μας ιστορία, στο χείλος της αβύσσου.

Η χρονιά που είδαμε τι σημαίνει να μην ντρέπεται κανείς για την εξαπάτηση μιας ολόκληρης κοινωνίας, να μη ζητά κανείς συγνώμη σε έναν λαό που πίστεψε σε μύθους και φαντασιώσεις.

Η χρονιά που όλοι μας νιώσαμε στο πετσί μας τις επιπτώσεις του λαϊκισμού, της μισαλλοδοξίας, του διχασμού, του φανατισμού και των ιδεολογικών εμμονών.

Η χρονιά που είδαμε για πρώτη φορά τον αυταρχισμό με το «αριστερό» προσωπείο, την καταπάτηση δημοκρατικών κανόνων.

Το 2015 ήταν σίγουρα η χρονιά του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε με ενθουσιασμό για να καταλήξει στον πλήρη εξευτελισμό μιας δήθεν αριστεράς, απολύτως κυνικής, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να πέσει στην αγκαλιά της εθνικιστικής, ξενοφοβικής και ομοφοβικής ακροδεξιάς.

Πήγαμε πολλά βήματα πίσω τη χρονιά που φεύγει. Η χώρα συγκρούστηκε με τους φυσικούς της εταίρους και συμμάχους στην Ευρώπη, βρέθηκε απομονωμένη διεθνώς.

Η κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τους θετικούς δείκτες της οικονομίας που παρέλαβε, να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση, να περάσει στην προληπτική πιστωτική γραμμή, να βαδίσει στον δρόμο εξόδου από την κρίση που βρήκε ανοιχτό.

Εγκλωβίστηκε σε άσκοπες, πολύμηνες δήθεν διαπραγματεύσεις, χωρίς στρατηγική, χωρίς προοπτική για την επόμενη μέρα, για να καταλήξει έντρομη να εκλιπαρεί ένα νέο μνημόνιο, το χειρότερο όλων των προηγούμενων.

Στο μεταξύ, έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls, έπνιξε την επιχειρηματικότητα, τρόμαξε τους επενδυτές, στέρεψε από ρευστότητα την αγορά και την οικονομία.

Έπαιξε στα ζάρια την παραμονή της χώρας στο ευρώ με ένα δημοψήφισμα που την αυτοεξευτέλισε διεθνώς και στη συνέχεια πέρασε εν μία νυκτί, στο μνημονιακό στρατόπεδο εφαρμόζοντας τη σκληρότερη δεξιά πολιτική της αντιπολίτευσης.Με περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, αυξήσεις φόρων, ξεπούλημα και αφελληνισμό των τραπεζών.

Όμως, το 2015 ήταν και η χρονιά της αποκάλυψης.

Μια χρονιά που μπήκαν πράγματα στη θέση τους, φάνηκαν οι πραγματικές τους διαστάσεις.

Ήταν η χρονιά που αποκαλύφθηκαν τα ψέματα και έπεσαν οι μάσκες. Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η ψεύτικη διχαστική γραμμή “Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο”. Αποκαλύφθηκε η άγνοια, η απειρία, ο τυχοδιωκτισμός, οι κρυφές ατζέντες. Απομυθοποιήθηκε το αφήγημα της ενάρετης δήθεν αριστεράς, η θεωρία του “ηθικού πλεονεκτήματος”.

Ωστόσο, για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, που πλήρωσε τόσο ακριβά τη διαχείριση της κρίσης, καθώς και τις ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, το 2015 ήταν και χρονιά ανάκαμψης που πιστοποιήθηκε και στις εκλογές του Σεπτέμβρη με μια πρώτη πολύ θετική καταγραφή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Είναι και μια δικαίωση που καθρεφτίζεται στην ανασύνταξη των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, στη σταδιακή επιστροφή των πολιτών που μας εγκατέλειψαν με θυμό και απογοήτευση τα τελευταία χρόνια, στην οικοδόμηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών.

Σε αυτόν τον δρόμο θα προχωρήσουμε τη νέα χρονιά γιατί αυτό χρειάζεται ο τόπος. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ανάδειξης της κεντροαριστεράς ως της υπεύθυνης, σοβαρής και προοδευτικής δύναμης που σηματοδοτεί την επιστροφή στη λογική, το ρεαλισμό και τις λύσεις, μετά από μια θύελλα αποδόμησης και υποβάθμισης της χώρας που βιώνουμε ακόμα έντονα.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος ανάμεσα στις συμπληγάδες του λαϊκισμού μιας επικίνδυνης κυβέρνησης της δήθεν αριστεράς, από τη μία, και των νεοφιλελεύθερων αποτυχημένων συνταγών μιας δεξιάς που δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει τις τραγικές της ευθύνες για την κρίση από την άλλη.

Παρά τις δυσκολίες και σε πείσμα πολλών, η μεγάλη προοδευτική παράταξη της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας θα είναι παρούσα, ενωμένη και ισχυρή. Το 2016 θα είναι η χρονιά της ευθύνης της λογικής και των προοδευτικών προτάσεων. Θα είναι η χρονιά μας».

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

«Θα ήθελα εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ να ευχηθώ ολόψυχα, χρόνια πολλά και καλά σε όλους και όλες με υγεία, με δύναμη. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ό,τι είναι δυνατό, έτσι ώστε αυτή τη χρονιά ο λαός μας να μπει στη πάλη, στον αγώνα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος. Για την ανάπτυξη, προώθηση της λαϊκής, αντικαπιταλιστικής, αντιμονοπωλιακής συμμαχίας, δηλαδή μιας συμμαχίας όλου του λαού, ανεξάρτητα πού ο καθένας πιστεύει αυτή τη στιγμή, αλλά που όμως ταξικά ανήκει, στο λαό, στα λαϊκά στρώματα -είναι δηλαδή εργάτης, αγρότης, αυτοαπασχολούμενος, νέος, γυναίκα των λαϊκών οικογενειών- μια συμμαχία που θα έχει σχέδιο και κατεύθυνση. Ταυτόχρονα με την ενδυνάμωση του ΚΚΕ, που αποτελεί το βασικό πυλώνα, το βασικό στήριγμα σε αυτό τον αγώνα του λαού μας, για να ξημερώσουν πραγματικά καλύτερες μέρες, για ένα καλύτερο αύριο.

Εύχομαι υγεία, χαρά, προσωπική, οικογενειακή ευτυχία και βεβαίως πολλές ευχές σε όλο τον ελληνικό λαό που στενάζει κάτω από τα βάρβαρα μέτρα μέσα σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης».

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη

«Καλή χρονιά!» εύχεται μέσω Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ελπίζω το 2016 να είναι καλύτερο για όλους και κυρίως γι’ αυτούς που είδαν για άλλη μια χρονιά τις ζωές τους να τσαλαπατιούνται από τους λαϊκιστές της εξουσίας.
Ελπίζω οι μικρές άσβηστες χαρές που τροφοδοτούν πάντα τους Έλληνες να μας κρατήσουν όρθιους και να ξανακερδίσουμε το 2016 τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Δικαιοσύνη – Εργασία – Παιδεία είναι οι μεγάλοι μας στόχοι. Θα τα καταφέρουμε! Αρκεί να μη χάσουμε το κουράγιο μας», τονίζει στο μήνυμά του.

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου

Εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν στον υπουργό, Πάνο Καμμένο, η χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων και η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού.

Στο μήνυμα του, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι «η χρονιά που έρχεται είναι μία χρονιά ανάκαμψης, μία χρονιά που θα μας δώσει τη δυνατότητα να επανορθώσουμε τα λάθη, τα οποία έγιναν στο παρελθόν και να κλείσουμε τις πληγές». Όπως επεσήμανε, προτεραιότητα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη νέα χρονιά είναι η βελτίωση ακόμη περισσότερο «των συνθηκών των Ελλήνων στρατευσίμων και των μονίμων στελεχών».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι «οι μονάδες της παραμεθορίου, ο Έβρος, τα νησιά, οι μάχιμες μονάδες, στελεχώνονται άμεσα από το σύνολο των οπλιτών που κατατάσσονται και με ένα δίκαιο τρόπο μεταθέσεων υπηρετούν όλη τη θητεία τους, χωρίς διακρίσεις».
«Το 2016 θα τιμήσουμε ιδιαίτερα τους ήρωές μας, που έπεσαν εν καιρώ πολέμου και εν καιρώ ειρήνης, και θα αποτελέσει αφορμή για τον εορτασμό, σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, της τίμησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Οι λαοί οι οποίοι ξεχνούν, είναι λαοί οι οποίοι πεθαίνουν και ο ελληνικός λαός ούτε ξεχνά, ούτε πεθαίνει» τόνισε ο υπουργός.

Κάνοντας απολογισμό του 2015, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απάντησαν σε κάθε πρόκληση, σε κάθε απειλή, κάθε μέρα, στη στεριά, στον αέρα, στη θάλασσα. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά την τεράστια συρρίκνωση των οικονομικών τους, διατηρούν σε υψηλό επίπεδο το ηθικό που είναι η εγγύηση για τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Τον κ. Καμμένο συνόδευαν η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ο γγ του υπουργείου, Γιάννης Ταφύλλης.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας