Επίθεση της Γεννηματά κατά της κυβέρνησης για την κοινωνική πολιτική της

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ., Φώφη Γεννηματά, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για την κοινωνική πολιτική που ασκεί, τονίζοντας ότι οδηγεί σε φτωχοποίηση των Ελλήνων, «με τις περικοπές στο ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα θέρμανσης».

Κατά την επίσκεψή της στη Λέσχη Φιλίας στην Κολοκυνθού, ανέφερε: «Τέσσερα εκ., περίπου, Έλληνες, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει περικοπές στην κοινωνική πολιτική. Περικοπές στο ΕΚΑΣ, στα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα θέρμανσης, την στήριξη των ανέργων».

Η υποψήφια για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης έστρεψε την κριτική της και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι -περίπου- οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο, ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτές και μιλά για δραστικές περικοπές στον δημόσιο τομέα, άρα και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής».

Η Γεννηματά έδωσε το στίγμα της κοινωνικής πολιτικής της, υποστηρίζοντας ότι «για μας, για την Κεντροαριστερά, ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τις ανισότητες και τις αδικίες. Έχουμε δημιουργηθεί για να τις αντιμετωπίσουμε, για να τις χτυπήσουμε και ιδιαιτέρα τώρα, μέσα στην κρίση που έχουν μεγαλώσει».

Γι’ αυτό -πρόσθεσε- έχουμε παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για πραγματική αλληλεγγύη και κοινωνική προστασία σε αυτούς που έχουν ανάγκη. «Με το Σχέδιο Ελλάδα μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα με ασφάλεια από την κρίση και να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας για αλλαγή στο στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα από 3,5% στο 2% του ΑΕΠ. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε πραγματικά αυτούς που έχουν ανάγκη και να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη για να βγούμε οριστικά από το αδιέξοδο και την κρίση».