Επίθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις θέσεις του για τα εργασιακά, ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης το φθινόπωρο, εξαπολύει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, o οποίος θα συναντηθεί αύριο στις 11.00 με τους κοινωνικούς εταίρους για τη διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου στα εργασιακά.

«Σκοπεύουμε να απομονώσουμε τον ακραίο παίκτη του νεοφιλελευθερισμού με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο αποκρούσαμε την άρνησή του στην διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό να αυξηθούν λίγο οι εισφορές για να σωθούν οι συντάξεις: με την διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου και την ενίσχυση των διεθνών στηριγμάτων της χώρας στην Ευρώπη» τονίζει ο υπουργός Εργασίας με αποκλειστική του δήλωση στο Real.gr.

«Στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά συγκρούονται δύο αντιδιαμετρικές τακτικές: η δική μας, που κατατείνει στην αναστροφή της απορρύθμισης των κοινωνικών δικαιωμάτων και των συλλογικών εγγυήσεων του εργατικού δικαίου και αυτή του ΔΝΤ που επιδιώκει, αντιθέτως, τη γενίκευση της εργασιακής ζούγκλας».

Ο Γ. Κατρούγκαλος προαναγγέλλει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή:

«Για το σκοπό αυτό την Τρίτη με πρωτοβουλία του Υπουργείου μας συναντώνται οι κοινωνικοί εταίροι, όσοι υπογράφουν δηλαδή την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για την διαμόρφωση κοινής θέσης απέναντι στις προτάσεις νέας απορρύθμισης. Σε διεθνές επίπεδο, πέρα από την αξιοποίηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της διαπραγμάτευσης που έχει συστήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουμε δρομολογήσει, σε συνεργασία και με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση μετώπου υπεράσπισης των κατακτήσεων του κοινωνικού κράτους».

«Ένα είναι βέβαιο: η χώρα χρειάζεται νέες θέσεις εργασίας, όχι ομαδικές απολύσεις. Όχι μειώσεις μισθών αλλά συμμετοχή όλων στα κέρδη της ανάπτυξης. Επιστροφή στον κοινωνικό διάλογο και όχι εισιτήριο εξόδου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο. Αυτός είναι ο εθνικός στόχος και αυτόν θα υπερασπιστεί η Κυβέρνηση το Σεπτέμβρη», καταλήγει στην δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στο Real.gr:

«Στην διαπραγμάτευση για τα εργασιακά συγκρούονται δύο αντιδιαμετρικές τακτικές: η δική μας, που κατατείνει στην αναστροφή της απορρύθμισης των κοινωνικών δικαιωμάτων και των συλλογικών εγγυήσεων του εργατικού δικαίου και αυτή του ΔΝΤ που επιδιώκει, αντιθέτως, τη γενίκευση της εργασιακής ζούγκλας.

Σκοπεύουμε να απομονώσουμε τον ακραίο παίκτη του νεοφιλελευθερισμού με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο αποκρούσαμε την άρνηση του στην διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό να αυξηθούν λίγο οι εισφορές για να σωθούν οι συντάξεις: με την διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου και την ενίσχυση των διεθνών στηριγμάτων της χώρας στην Ευρώπη.

Για το σκοπό αυτό την Τρίτη με πρωτοβουλία του Υπουργείου μας συναντώνται οι κοινωνικοί εταίροι, όσοι υπογράφουν δηλαδή την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για την διαμόρφωση κοινής θέσης απέναντι στις προτάσεις νέας απορρύθμισης.

Σε διεθνές επίπεδο, πέρα από την αξιοποίηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της διαπραγμάτευσης που έχει συστήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουμε δρομολογήσει, σε συνεργασία και με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση μετώπου υπεράσπισης των κατακτήσεων του κοινωνικού κράτους.

Ένα είναι βέβαιο: η χώρα χρειάζεται νέες θέσεις εργασίας, όχι ομαδικές απολύσεις. Όχι μειώσεις μισθών αλλά συμμετοχή όλων στα κέρδη της ανάπτυξης. Επιστροφή στον κοινωνικό διάλογο και όχι εισιτήριο εξόδου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο. Αυτός είναι ο εθνικός στόχος και αυτόν θα υπερασπιστεί η Κυβέρνηση το Σεπτέμβρη».ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας