Εποικοδομητική η συνάντηση Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Νίκος Κοτζιάς και Νικόλα Ντιμιτρόφ, εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία στο ζήτημα της ονομασίας, κατά τη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης: Τσίπρας σε Ιερώνυμο: Υπεύθυνη για το Σκοπιανό βάσει Συντάγματος είναι η κυβέρνηση

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τη μεθοδολογία η οποία θα ακολουθηθεί για την προσέγγιση των δύο πλευρών και το πλαίσιο που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν να αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν τη διαφορά στο θέμα του ονόματος.

Δείτε επίσης: Ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης – Εκκλησίας για το Σκοπιανό: «Συμπορεύεστε με τη Χρυσή Αυγή;»

Η συνάντηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ήταν εποικοδομητική και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Δείτε επίσης: «Όχι» σε οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» από την Ιερά Σύνοδο

Επίσης, οι δύο άνδρες εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα ενόψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών.

Δείτε επίσης: «Νέα Μακεδονία» το όνομα που «παίζει» στις ελληνοσκοπιανές διαπραγματεύσεις

Δείτε επίσης: «Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο Μακεδονία», τόνισε ο Καμμένος

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)