18-09-2019 | 01:33

Έντονη αντιπαράθεση του Σπίρτζη με ΝΔ, ΔΗΣΥ στη συζήτηση του ν/σ για το νέο σύστημα αδειών οδήγησης

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της ΔΗΣΥ, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, το θέμα με τις συνομιλίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και τις αλληλομηνύσεις των πρώην υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου.

Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα αδειών οδήγησης, ο κ. Σπίρτζης επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι βρίσκεται σε πανικό και ότι εκπροσωπεί την πιο ακραία και παλαιοκομματική αντίληψη, ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στα προοδευτικά κόμματα για διάλογο ώστε να βρεθούν σημεία σύγκλισης.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τσιάρας, έκανε λόγο για νοσηρή πολιτική φάση που περνά η πολιτική ζωή του τόπου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, που μίλησε για εικόνα παρακμής εντός και εκτός Κοινοβουλίου, από μια κυβέρνηση που καταρρέει και ταυτόχρονα διαλύει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τα κυκλώματα του παλαιοκομματισμού που έχετε στήσει εδώ και δεκαετίες. Ό,τι και να κάνετε κύριοι της ΝΔ, η μεγάλη προοδευτική παράταξη θα νικήσει, και τον παλαιοκοματισμό, και τις ακροδεξιές εκδοχές του. Δεν θα τα καταφέρετε – και θα είστε μόνιμα στα έδρανα της αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας στη κριτική της ΝΔ.

Απευθυνόμενος ειδικά στους συναδέλφους του που ανήκουν «στον προοδευτικό χώρο και όχι στη ΝΔ» όπως είπε, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι του προκαλεί εντύπωση που έχουν κάνει μέτωπο με την ακροδεξιά πτέρυγά της.

«Εμείς είχαμε μάθει στο αμφιθέατρο και στις συνελεύσεις να συνεργαζόμαστε στα 15μελή συμβούλια, στους επιστημονικούς συλλόγους. Και μου είναι περίεργο στα αυτιά μου να καταγγέλλουν κομμάτια της Αριστεράς άλλα κομμάτια της Αριστεράς, γιατί είχαμε μάθει σε κρίσιμες περιόδους πάντοτε, να κάνουμε στην Αριστερά μέτωπο. Σήμερα όμως κάποιοι κάνουν μέτωπα με τη ΝΔ, και μάλιστα με τις ακροδεξιές εκδοχές της. Και αυτό το λαμβάνουν οι προοδευτικοί πολίτες και θα τοποθετηθούν κατάλληλα», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης και συμπλήρωσε:

«Το αντιπολιτευτικό μένος της ΝΔ το καταλαβαίνω, γιατί μέσα στο πανικό της βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απήχηση στη κοινωνία, και ότι μια σταθερή δύναμη με τομές θα προχωρήσει και θα βρει αντίκρισμα στη πλειοψηφία των δυνάμεων του ελληνικού λαού».

«Άκουσα τον κ. υπουργό να μιλάει για προοδευτικό μέτωπο. Κάνετε τα πάντα για να αποδείξετε ότι είστε πιο παλαιό από το παλιό, και ξαφνικά να θυμάστε το προοδευτικό μέτωπο όταν είστε πιο συντηρητικοί και από την συντήρηση. Ακούστηκε και πάλι για το ακροδεξιά και τη ΝΔ. Ποιοι ήταν αυτοί που συμπορεύτηκαν με την Χρυσή Αυγή για να προκληθούν εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι στο δημοψήφισμα ήταν με την Χρυσή Αυγή; Το να μιλάτε λοιπόν για ακροδεξιά στη ΝΔ, είναι πάνω από τα όρια», αντέτεινε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Νωρίτερα, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τσιάρας, έκανε λόγο για νοσηρό πολιτικό κλίμα που υπάρχει και έχει καλλιεργηθεί από τη κυβέρνηση.

«Δεν είναι δυνατόν δημόσια πρόσωπα να καταγράφουν συνομιλίες και κάποιοι να τις δημοσιεύουν με τόση άνεση. Αυτό έρχεται από μια πολύ σκοτεινή ιστορία στο παρελθόν.

Για να μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια, θα πρέπει να θωρακίσουμε την δημοκρατία και την δημόσια πολιτική, για να μην μπορεί ο λαϊκισμός της κυβέρνησης να βρίσκει έδαφος. Να μην γίνεται πρακτική ο λαϊκισμός της και βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Ευτυχώς οι εκλογές είναι κοντά, και η επόμενη μέρα θα δώσει τη δυνατότητα, με κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και με όρους πραγματικής δημοκρατικής πολιτείας, να δημιουργηθεί ένα καλύτερο πολιτικό γίγνεσθαι», επεσήμανε ο κ. Τσιάρας.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι «έχει μαζέψει από δεξιά κι αριστερά ό,τι παλιό υπάρχει, κι έφτιαξε ένα νόθο σώμα».

«Είναι ένα προοδευτικό μέτωπο που θα αλλάξει τα κακώς κείμενα, ή είναι ένα μόρφωμα που θέλει να πετύχει μόνο τη νομή της εξουσίας; Αποδεικνύεται ότι είναι το δεύτερο, γιατί ακόμα και στα εθνικά θέματα με τον πιο υπόδουλο τρόπο τα δέχτηκε όλα», ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου. Απευθυνόμενος δε, σε προσωπικό τόνο και με το μικρό του όνομα στον υπουργό Υποδομών, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι θα έπρεπε να πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έκανε καλά (χρησιμοποίησε μια μη κόσμια φράση) που χαρακτήριζε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ως «Πινοσέτ».

«Ή το πιστεύετε ή όχι. Κι αν το πιστεύετε ακόμα, πώς έχει τον υφυπουργό του Πινοσέτ και τον υφυπουργό της κυβέρνησης-κουρελού του Παπαδήμου στη κυβέρνηση; Κουρέλι από την κουρελού δηλαδή; Σπίρτζη έχεις ευθύνη γιατί δίνεις άλλοθι σε αυτή την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

«Θυμηθείτε ότι υπήρχε ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός που κάποιοι τον οδήγησαν σε παραίτηση. Δεν είναι αργά να συγκλίνουμε στην συνταγματική αναθεώρηση και να είναι εκλεγμένος βουλευτής ο πρωθυπουργός», ήταν η αντίδραση του κ. Σπίρτζη που πρόσθεσε:

«Κανείς δεν θέλει να εισφέρει στη διάλυση των κομμάτων. Αυτός που το κάνει είναι αυτός που συνεχίζει ένα χορό με την ΝΔ και την ακροδεξιά. Η πρόσκληση για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ανοικτή. Ελάτε στο διάλογο να δούμε πια είναι τα σημεία σύγκλισής μας».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε λόγο για εικόνα παρακμής, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, από μια κυβέρνηση που καταρρέει αλλά ταυτόχρονα διαλύει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«Ζούμε μια εικόνα παρακμής και εντός και εντός του Κοινοβουλίου. Τα εντός του Κοινοβουλίου τα είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα και δεν θέλω αναφερθώ στα περιστατικά τύπου “γκαζόζας”, αλλά βλέπω ότι αυτή η παρακμή συνεχίζεται. Με δύο πρώην υπουργούς να αλληλοϋβρίζονται και να αλληλοεκβιάζονται. Ο ένας να καταγγέλλει τον άλλο, και ο άλλος να τον μηνύει ότι είναι συκοφάντης Και ξέρετε, εάν αυτά έμεναν στην χώρα, θα ήταν απλώς ένα θέμα. Αλλά αυτά βγαίνουν στο εξωτερικό και προκαλούν φθορά στην εικόνα της χώρας. Κάνουν τα πάντα για να πηγαίνει η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό όλο και χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης, σχολιάζοντας τη διένεξη ανάμεσα στους πρώην υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.

Έντονη κριτική άσκησε ο κ. Κεφαλογιάννης και για τις συνομιλίες μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για εικόνα νταή που απειλεί τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας.

«Όλα αυτά σαν συνολική εικόνα είναι η πτώση της κυβέρνησης. Είμαστε σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο, και όλη αυτή η εικόνα είναι εικόνα σήψης και παρακμής. Αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι είναι όσοι εχθρεύονται το κοινοβουλευτισμό και έχει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, αναφερόμενος στο διάλογο Πολάκη – Στουρνάρα επεσήμανε ότι «αν εμπεριέχει κάτι αξιόποινο θα το κρίνουν οι δικαστές».

«Βλέπω όμως ότι πολύ εύκολα καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα. Ξεχνάμε το σκάνδαλο της Siemens, την μακροημέρευση του κ. Χριστοφοράκου, τις διακοπές που κάνει με τα λάφυρά του ο κ. Καραβέλας στο Μπουένος Άιρες. Μας αφήνει αδιάφορους η καταγγελία Τσουκάτου γιατί λέει είναι κατηγορούμενος, που μιλάει για ροή εκατομμυρίων μέσα από το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο κ. Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης μίλησε για δολοφονίες χαρακτήρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μένουμε στην μεμψιμοιρία και καταπίνουμε τις μεθοδεύσεις των δολοφονιών χαρακτήρων. Να θυμηθούμε το 1990 ποιος ανέλαβε την δολοφονία χαρακτήρα του Κώστα Λαλιώτη που ήταν ο Ψωμιάδης με την εφημερίδα “Όνομα”; Ξεχάσατε την δολοφονία χαρακτήρα του Ζαχόπουλου; Ήταν η ίδια εφημερίδα που δολοφονεί τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής: Διπλά δειλός ο Μητσοτάκης

Διπλά δειλό, χαρακτηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την πληροφορία που διέρρευσε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για...

Κατάθεση Τουλουπάκη για Novartis: «Συνεχείς παρεμβάσεις Αγγελή»

Σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο του πρώην  αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή έκανε η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελενη Τουλουπάκη, όταν ήρθε η ώρα...

«Βράζει» ο Περσικός Κόλπος: Στο «κόκκινο» η διαμάχη ΗΠΑ – Ιράν για την επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Την ώρα που ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μεταβαίνει εκτάκτως στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να συζητήσει την «απάντηση» των ΗΠΑ στις επιθέσεις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξαλλος με τον Κυριάκο ο Αναστασιάδης

Μπορεί μπροστά στις κάμερες, στην πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη, να φαίνονταν όλα καλά και όλα ωραία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας, μόνο έτσι...

«Τριπλό χτύπημα» του γερμανού ΥΠΕΞ κατά Ελλάδας και Κύπρου

Δυσάρεστες εκπλήξεις τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο έκρυβαν οι απαντήσεις που έδωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, μετά την...

«Λύγισε» η Κατερίνα Γερονικολού on air (video)

Η Κατερίνα Γερονικολού ήταν καλεσμένη της εκπομπής «Το πρωινό» τη Δευτέρα. Η ηθοποιός αφού μίλησε για τα επαγγελματικά της σχέδια μία ερώτηση της Φαίης Σκορδά...

«Ο Νίκος Φώσκολος δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις. Στη Λάμψη σιχάθηκα τα πάντα»

Ποιος γνωστός ηθοποιός έκανε αυτές τις αποκαλύψεις σχετικά με τη συνεργασία του με τον Νίκο Φώσκολο από την οποία έμεινε δυσαρεστημένος. «Κατέβασα ρολά γιατί από...

Ποινή φυλάκισης 35 ετών και πρόστιμο 680.000 ευρώ από την εφορία στον Βασίλη Παϊτέρη

Ο Βασίλης Παϊτέρης εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που περνάει μετά από πρόστιμο που του επέβαλε η εφορία. Πώς είναι η ζωή σου αυτόν τον καιρό; Είμαι...

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η εντυπωσιακή εμφάνιση στην πρεμιέρα της και ο νέος συνεργάτης (video)

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έκανε πρεμιέρα με την εκπομπή «Happy Day» το πρωί της Δευτέρας για μία ακόμα σεζόν. Η παρουσιάστρια καλημέρισε τους τηλεθεατές της ενώ...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Champions League: Η Νάπολι… προσγείωσε τη Λίβερπουλ, μεγάλο «διπλό» η Βαλένθια – Έγραψε ιστορία...

Η Βαλένθια πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην πρεμιέρα του Champions League, με το 1-0 επί της Τσέλσι στο Λονδίνο, σε μια βραδιά στην οποία...

Αλλαγές στον ΕΤΕΑΕΠ – Ποιος ορίστηκε νέος υποδιοικητής

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιου για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη έγινε δεκτή η παραίτηση του Μάρκου...

Ολυμπιακός: Συνάντηση φίλων και «εχθρών» στη φιλική ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα

Στο δεύτερο του φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στο ΣΕΦ, μετά την ήττα από την Ούνικς Καζάν (62-67), ο Ολυμπιακός έχασε και από τον Ερυθρό Αστέρα...

Σκληρή στάση κατά της Τουρκίας και προσφύγων από την ΕΕ ζητά ο Κουρτς

Ο  πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς ζήτησε το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου τη «σαφή και αποφασιστική...

Ο Τσιτσιπάς ξεδιαλύνει τη… σκόνη γύρω από τους λογαριασμούς του στα social media (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε κάνει γνωστό πως… κλείνει τα προφίλ στα social media – εκτός από το instagram – στο πλαίσιο του restart που...

«Βράζει» ο Περσικός Κόλπος: Στο «κόκκινο» η διαμάχη ΗΠΑ – Ιράν για την επίθεση...

Την ώρα που ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μεταβαίνει εκτάκτως στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να συζητήσει την «απάντηση» των ΗΠΑ στις επιθέσεις...

Ξανά κάλπες στην Ισπανία – Δε βρέθηκε αποδεκτός υποψήφιος για πρωθυπουργός

Σε πολιτικό αδιέξοδο οδηγείται η Ισπανία, καθώς μετά τις πρόσφατες εκλογές όχι μόνο κάποιο από τα κόμματα της νέας Βουλής δεν είχε την ξεκάθαρη...

Εκτός ΜΕΘ μετά από 39 μέρες η 60χρονη που τραυματίστηκε από το ταχύπλοο στο...

Εκτός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας βρέθηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου η η60χρονη που επέβαινε στο αλιευτικό που διέλυσε το ταχύπλοο στο Πόρτο Χέλι τον...

Πλήρη αποκατάσταση του ανεφοδιασμού έως το τέλος του μήνα υποσχέθηκε η Σαουδική Αραβία

Επιστροφή στο αρχικό επίπεδό του υποσχέθηκε πως θα κάνει ο ανεφοδιασμός της αγοράς με πετρέλαιο εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας έως τα τέλη του...

Κάρμεν Ρουγγέρη: Η αποχή της από την TV και η επιστροφή με τη σειρά...

Η Κάρμεν Ρουγγέρη είναι η αγαπημένη γιαγιά της τηλεόρασης μετά τις σειρές «Δέκα λεπτά κήρυγμα» και «Η ώρα η καλή». Κάθε της δουλειά στέφεται...

Αγοράκι έκανε «βουτιά» από ύψος τριών μέτρων στα Χανιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πανικός επικράτησε σε γειτονιά των Χανίων, όταν παιδί έκανε «βουτιά» στο κενό από ύψος περίπου τριών μέτρων κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το απόγευμα της...

ΓΕΝ: Συνεχίζονται οι έρευνες για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε ανακοίνωση του την τρίτη (17/09) γνωστοποιεί ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την...

Τι καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ- Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Την πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ παρουσιάστηκε από το Star. Η δημοσκόπηση είναι της MRB Σύμφωνα με...

Στους επτά οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ισπανία – Βρέθηκε η σορός του...

Ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Ισπανία αυξήθηκε, καθώς βρέθηκε την Τρίτη (17/09) η σορός ενός 66χρονου Ολλανδού, τα ίχνη του...

Καθησυχάζει ο Γεωργιάδης – «Αύξηση τιμής στο πετρέλαιο σήμερα δεν δικαιολογείται»

Παρά τη διεθνή κρίση στη Μέση Ανατολή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου τόνισε πως «τα...