Δωρεάν ρεύμα στα ευάλωτα νοικοκυριά προτείνει ο Νάσος Ηλιόπουλος – Τι συζήτησε με τον Σταθάκη
Οι ενεργειακές πολιτικές και η δωρεάν ενέργεια τίθενται στο επίκεντρο του σχεδίου του Νάσου Ηλιόπουλου, υποψήφιου δημάρχου με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

Ο υποψήφιος δήμαρχος συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου  με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και συζήτησαν με ποιόν τρόπο μπορεί ο Δήμος και οι κάτοικοι της πόλης να επωφεληθούν από τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, ενισχύοντας την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Συζητήθηκε το πως θα μπορούσε να γίνει η αξιοποίηση των  Ενεργειακών Κοινοτήτων, ένα καινοτόμο μέτρο με το οποίο μπορεί να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια στην πόλη, παρέχοντας δωρεάν ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Ως πρώτο βήμα, άμεσα υλοποιήσιμο, ο Νάσος Ηλιόπουλος δεσμεύτηκε για την εγκατάσταση 2 MW φωτοβολταϊκών πάνελς σε στέγες δημοτικών κτηρίων ή εκτάσεις εκτός του κέντρου της Αθήνας, για την παροχή δωρεάν ρεύματος στις περίπου 800 οικογένειες που ωφελούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δ. Αθηναίων και άρα εύλογα χαρακτηρίζονται ως ευάλωτα νοικοκυριά.

Επιπλέον τέθηκε και το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης των δημόσιων κτηρίων για να εξοικονομούν ενέργεια αλλά και χρήμα για τους δημότες. «Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή η αξιοποίηση δημόσιων κτηρίων προς όφελος των κατοίκων της πόλης», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος

Ακόμα συζητήθηκε η ανάγκη χωροθέτησης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου ο Δήμος της Αθήνας να είναι πρωτοπόρος στη διαδικασία μετάβασης στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

«Αθήνα από την Αρχή σημαίνει μία πόλη που προσφέρει περισσότερα στους ανθρώπους της», δήλωσε ο Ν. Ηλιόπουλος σημειώνοντας ότι «η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων αποτελεί εμβληματικό τρόπο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στην Αθήνα».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook