«Ελλάδα και Κύπρος ενισχύουν τους δεσμούς τους και στον ψηφιακό τομέα», τόνισε ο Παππάς

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε συνάντηση εργασίας με την υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η ψηφιακή στρατηγική που υλοποιούν Ελλάδα και Κύπρος, οι εφαρμογές «έξυπνων πόλεων» που προωθούν οι δύο χώρες, η ανάπτυξη δικτύων 5G και η συνεργασία στον τομέα του Διαστήματος.

Ο κ. Παππάς και η κ. Αναστασιάδου είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία της συνεργασίας των δύο υπουργείων, όπως είχε συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του έλληνα υπουργού στη Λευκωσία τον περασμένο Νοέμβριο, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, που υλοποιούνται στη χώρα μας από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.

Παρουσιάστηκαν, ακόμα, το έργο της «Έξυπνης Στάθμευσης», που θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα πιλοτικά -σε πρώτη φάση- για 20.000 θέσεις στάθμευσης, η δημιουργία διαδραστικής πύλης για τον Τουρισμό με την παραγωγή σύγχρονου οπτικοακουστικού περιεχομένου και το «Ηλεκτρονικό Εισιτήριο» για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κ.ά.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παππάς δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τη Βασιλική Αναστασιάδου είναι στενή και ουσιαστική. Εργαζόμαστε εντατικά για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε έργα που θα εξελίξουν τις δυο χώρες στη νέα ψηφιακή εποχή. Ελλάδα και Κύπρος ενισχύουν τους δεσμούς τους και στον ψηφιακό τομέα, εργάζονται για την ευημερία των κοινωνιών τους».

Από την πλευρά της, η κ. Αναστασιάδου, τόνισε: «Με τον υπουργό Νίκο Παππά συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων, τα θέματα που αφορούν τα δίκτυα 5G και τις τεχνολογίες νέας γενιάς. Αποφασίσαμε την περαιτέρω συνεργασία στην προώθηση των κοινών δραστηριοτήτων σε ότι αφορά την ψηφιακή γεωργία, τον ψηφιακό τουρισμό, τις “έξυπνες πόλεις” και την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Σύντομα τον αναμένουμε στην Κύπρο για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από μέρους του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Παναγιώτης Μελαχρινός, ενώ από την πλευρά της Κύπρου, μετείχαν η προϊσταμένη του γραφείου της υπουργού, Νίκη Σανταμά, και ο πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Ιωάννης Αδάμου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook