Δήλωση Κοτζιά που σοκάρει: Μου στέλνουν κούτες με αίμα και σφαίρες – Ρητορεία μίσους υποκινούμενη από ΝΔ
  • Συνεχείς απειλές κατά της ζωής του υπουργού Εξωτερικών
  • Τι αποκάλυψε για τα συνθήματα στα συλλαλητήρια
  • «Ο Τζιτζικώστας συμπεριφέρεται σαν να θέλει δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά»
  • «Η ρητορεία μίσους διευκολύνεται από τη ΝΔ»
  • «Γιατί δεν έχει καταδικάσει η αξιωματική αντιπολίτευση;» διερωτάται

Σε μία δήλωση άκρως ενδεικτική της έξαρσης τυφλού μίσους που παρατηρείται τελευταία με αφορμή την επίλυση του Μακεδονικού, προχώρησε ο Νίκος Κοτζιάς αποκαλύπτοντας τις συνεχείς απειλές που δέχεται, ενώ εξαπέλυσε και «βέλη» εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όπως είπε, ανέχεται και διευκολύνεται τη ρητορεία μίσους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Εξωτερικών λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό έκανε γνωστό ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Μου έχουν στείλει κούτες με αίμα και χώμα αλλά και σφαίρες», είπε, ενώ ανέφερε πως στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας φώναζαν το σύνθημα «φέρτε μας τα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια».

«Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο 63-65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;», είπε αναλυτικά.

«Ο Τζιτζικώστας συμπεριφέρεται σαν να θέλει δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην υπόθαλψη βίας από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πιο συγκεκριμένα στον Απόστολο Τζιτζικώστα. «Ο κ. Τζιτζικώστας συμπεριφέρεται σαν να θέλει δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά. Τι δουλειά έχουν οι μητροπολίτες σε συσκέψεις του περιφερειάρχη; Ορισμένοι ιεράρχες δεν έχουν καμία δουλειά να ανακατεύονται στην πολιτική διαμάχη του τόπου. Ένας παπάς στη Ρόδο μας έβριζε χυδαία και η Δικαιοσύνη δεν παρενέβη.

Η ρητορεία του μίσους γίνεται ανεκτή και διευκολύνεται από τη στάση της ΝΔ και ειδικά από στελέχη της στη βόρεια Ελλάδα όπως ο κ. Τζιτζικώστας. Δεν υπάρχει πια μέτρο». Κατά τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, «πολλοί που διαδηλώνουν το κάνουν επειδή το πιστεύουν και με καλή πρόθεση».

Η ρητορεία του μίσους γίνεται ανεκτή και διευκολύνεται από τη στάση της ΝΔ

Και συνέχισε: «Όμως στα συλλαλητήρια ακούστηκε το σύνθημα Φέρτε μας τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια. Η ΝΔ που συμμετέχει σ αυτές τις διαδηλώσεις συμφωνεί ή τα καταδικάζει; Έχουν σχέση αυτά τα συνθήματα με την αρχή της ειρηνικής συμβίωσης; Ανοίγει η διεθνής κερκόπορτα για ό,τι λέει ο κ. Ερντογάν για αλλαγή συνόρων. Ρωτώ τη ΝΔ: Θα διαχωρίσει τη θέση της από αυτά τα συνθήματα; Τα συνθήματα αυτά παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την Ενδιάμεση Συμφωνία».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook