Διεγράφη από τη ΝΔ ο Μίχαλος ως… δούρειος ίππος – «Ο Μητσοτάκης δεν ανέχεται διαφορετικές απόψεις»
  • Αποκεφαλισμών… συνέχεια στη ΝΔ
  • Προ των πυλών νέος γύρος εσωστρέφειας
  • «Αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική η διαγραφή μου»
  • «Ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθιά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις»
  • Φαίνεται πως το πρώην μεγαλοστέλεχος της ΝΔ χάλασε τη «σούπα» της καταστροφολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη
  • Τι είχε πει ο Μίχαλος για τη συμφωνία των Πρεσπών και το πρόσφατο Eurogroup

Ακόμη μια διαγραφή ταράζει τα «νερά» στο «γαλάζιο» εσωκομματικό τοπίο, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται εκτός της ΝΔ, έπειτα από συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Πειραιώς.

«Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος. Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Μάλιστα, η ΝΔ δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει τον κ. Μίχαλο ως «δούρειο ίππο», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν “Δούρειοι Ίπποι”».

Ο «αποκεφαλισμός» Μίχαλου αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο εσωστρέφειας στη ΝΔ, καθώς ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ συγκαταλέγεται στα λεγόμενα καραμανλικά στελέχη. Ωστόσο, η διαγραφή αποτελεί μια ακόμη απόδειξη πως η ηγεσία της ΝΔ έχει γίνει έρμαιο της ακροδεξιάς της πτέρυγας, η οποία «τρώει» τα καραμανλικά στελέχη το ένα μετά το άλλο. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως τόσο η Κατερίνα Παπακώστα, όσο και ο Ευάγγελος Αντώναρος βρέθηκαν εκτός ΝΔ, είτε επισημαίνοντας την ακροδεξιά στροφή του κόμματος και είτε επικρίνοντας τον Άδωνη Γεωργιάδη.

«Αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική η διαγραφή μου»

Για αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση κάνει λόγο από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του.

Ο κ. Μίχαλος αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ συμμετέχω ex officio, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην Πολιτική Επιτροπή, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει, αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.

Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου, είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα «ατοπήματα» όπως:
1. Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!

2. Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!

3. Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.

4. Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!

5. Και το κυριότερο, «κατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν, ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!

Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του, έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου, αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.

Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία».

Τι φέρεται να ενόχλησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το αφήγημα της συνεχούς καταστροφολογίας σε κάθε τομέα και το γεγονός ότι ο κ. Μίχαλος δεν το υιοθέτησε, φέρεται να είναι ο κύριος λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχαλος δεν δίστασε να εκφράσει την αντίθεσή του με τη γραμμή Μητσοτάκη, τόσο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, όσο και απέναντι στην ιστορική απόφαση του Eurogroup για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και την ελάφρυνση χρέους.

«’Έχει αναλογιστεί ποτέ κάποιος ότι μια χώρα που την έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες στον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και μεγάλες υπερδυνάμεις, ώς απλή Μακεδονία, κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, προκειμένου να γίνει αλλαγή ονομασίας; Νομίζω ότι από τη στιγμή που το θέμα είχε τεθεί από την πλευρά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes και αυτό θα διασφαλιστεί από τη συμφωνία -η οποία άλλωστε θα έρθει να επικυρωθεί και από το κοινοβούλιο, έχουμε αρκετά βήματα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθεί- υπάρχουν μόνο οφέλη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά και το επιχειρηματικό σκέλος», είχε δηλώσει ο κ. Μίχαλος, μία ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Αναφορικά με το ιστορικό Eurogroup, ο κ. Μίχαλος είχε δηλώσει: «Είναι μία ιστορική συμφωνία, καθώς βάζει τέλος, μετά από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης, στα Μνημόνια και δίνει τη δυνατότητα, με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε ένα νέο δρόμο, λιγότερο δύσβατο».

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και ως ενδεχόμενο, στην απόφαση διαγραφής να έπαιξε κάποιο ρόλο και ένας… καφές. Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα «Παραπολιτικά» δημοσίευσε μια φωτογραφία, όπου δείχνει τον κ. Μίχαλο να πίνει καφέ με τον Νίκο Παππά.

Υ.Γ.: Ίσως ο καφές κάνει κακό στα νεύρα… του Κυριάκου.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook