Δένδιας στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα: Παραπέμπει σε άλλα πολιτεύματα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αντιθεσμική πρακτική που “παραπέμπει σε πολιτεύματα άλλου είδους”, με αφορμή το τηλεοπτικό του μήνυμα σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα μοιραστεί μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ σε 4 εκατ. πολίτες (video)

Η έντονη αντίδραση του κ. Δένδια εστιάστηκε στο ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτή την κίνηση, χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγουμένως η Βουλή, και μάλιστα ενώ την ίδια ώρα στο κοινοβούλιο συζητείται οικονομικό νομοσχέδιο (αυτό για τα τυχερά παιχνίδια).

«Είναι πρωτοφανές, συνεδριάζοντος του κοινοβουλίου και μάλιστα επί θέματος αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, να κάνει ο πρωθυπουργός διάγγελμα επί θεμάτων οικονομικών και να αγνοεί το κοινοβούλιο» είπε ο κ. Δένδιας, ενώ σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας “άδειασε” με αυτό τον τρόπο και τον υπουργό Οικονομικών. “‘Αγνόησε συνολικά το εθνικό κοινοβούλιο, παραπέμποντας στη λογική άλλων εποχών, της κατευθείαν σχέσεως του ηγεμόνος με το λαό», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο “δεν ανήκει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είναι βαρύτατο λάθος».

Απαντώντας στον Νίκο Δένδια ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολίασε σκωπτικά ότι “ο κ. Δένδιας έχει μια μικρή τάση υπερβολής” και προσέθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για «αλλαγή πολιτεύματος» επειδή ο πρωθυπουργός έκανε ένα διάγγελμα για το κοινωνικό μέρισμα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)