Χωρίζουν οι δρόμοι;

Η 11η Ιανουαρίου 2019 θα έχει τη δική της σημασία στο «ημερολόγιο» της διακυβέρνησης της χώρας μέχρι και τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Κι αυτό γιατί σήμερα θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο ραντεβού μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα καταλήξει σε πολιτικό «διαζύγιο» των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Η ατάκα του υπουργού Άμυνας «είναι η τελευταία μας συνάντηση ως υπουργός» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας στο Πεντάγωνο επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που έχουμε ότι προτίθεται σήμερα, μετά το ραντεβού, ν’ ανακοινώσει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Βέβαια κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, όταν η Νέα Δημοκρατία διά του Κωνσταντίνου Τασούλα, δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελεί υπό παραίτηση.

Ο Πάνος Καμμένος θα ξεκαθαρίσει δημόσια πως δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην «κόκκινη γραμμή» που έχει χαράξει ο ίδιος και η παράταξή του στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αποχωρεί (λογικά και οι υπόλοιποι υπουργοί των ΑΝΕΛ) από το κυβερνητικό σχήμα.

Εκτός σοβαρού απρόοπτου θ’ άρει παράλληλα και τη στήριξή του στην κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα υποχρεωθεί να ζητήσει, όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση, ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και οι στενοί συνεργάτες του θεωρούν ότι πως είναι διασφαλισμένη η πλειοψηφία των 151 βουλευτών και μάλλον έτσι είναι. Σε αυτή την περίπτωση ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Εν ολίγοις… Ο Πάνος Καμμένος «σπάει» το κοινό μέτωπο και προκειμένου να μην παραβεί τις «κόκκινες γραμμές» του προτιμάει να ρίξει την κυβέρνηση, γνωρίζοντας ασφαλώς τι σημαίνει αυτό και για τον ίδιο.

Η Νέα Δημοκρατία ασφαλώς τρίβει τα χέρια της.

Τι θα συμβεί όμως αν ο Καμμένος φύγει από την κυβέρνηση και στο τέλος δεν περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών;;;

Αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο δεν μπορεί ν’ απαντηθεί…


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook