Χαιρετισμοί στο 1ο Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Χαίρομαι που παραβρίσκομαι στο Συνέδριό σας είπε ο εκπρόσωπος του HDP της Τουρκίας και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του και το καθεστώς λογοκρισίας που αντιμετωπίζουν και τον περιορισμό των ελευθεριών. Όπως είπε καθώς η Τουρκία οδεύει προς το δημοψήφισμα τα πράγματα δυσχεραίνουν και συμπλήρωσε “συνεχίζουμε τον αγώνα“.

Η σύγχρονη πολιτική εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος από το Sinn Fein και εξέφρασε τη χαρά της για τη στήριξη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τα εκλογικά αποτελέσματα. Επίσης τόνισε το θράσος της δεξιάς στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Υποστήριξε ότι η Ιρλανδία ήταν κατά του Βrexit χωρίς να σημαίνει ότι «δεν κατανοούμε τα προβλήματα της ΕΕ» είπε η εκπρόσωπος του Sinn Fein.

Aπό την πλευρά της η εκπρόσωπος από την Αυστρία είπε: “Οι καιροί δεν ήταν πάντα εύκολοι αλλά δείτε τον τελευταίο χρόνο ιδρύσαμε την ευρωπαϊκή αριστερά. Ο στόχος μας είναι να χτίζουμε γέφυρες“.

Από την Φινλανδία η εκπρόσωπος ευχαρίστησε τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση και τόνισε ότι “όλοι στη χώρα μου στεναχωριόμαστε να ακούμε αυτά τα πράγματα για την Ελλάδα. Το ΔΝΤ παίζει πολιτικά παιχνίδια, η ουσία είναι το έλλειμμα και το χρέος. Δυστυχώς είμαστε σε μια Ένωση για τα χρήματα και όχι για τους ανθρώπους“. Συμπλήρωσε πως με το κλείσιμο των συνόρων, όπως συνέβη στους πρόσφυγες που έτρεξαν μακριά από τον πόλεμο, “κλείνουμε τις καρδιές μας“.

Με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων από την ευρωπαϊκή Αριστερά ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του 1ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)