Χατζηδάκης: Στα όριά του το σύστημα ηλεκτροδότησης – Στόχος μας να σωθεί η ΔΕΗ (video)
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως το σύστημα ηλεκτροδότησης «βρίσκεται στα όριά του», διαβεβαιώνοντας πάντως πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του. Τόνισε ξανά πως στόχος της κυβέρνησης είναι να σωθεί η ΔΕΗ.

Ερωτηθείς για το αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο «μπλακ άουτ» ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο», σημειώνοντας πάντως ότι δεν θέλει να κινδυνολογήσει, ούτε να κάνει «αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση».

Ανέφερε ακόμη πως το σύστημα της ηλεκτρικής ενέργειας έχει παραμεληθεί και ότι είναι μία σειρά από προβλήματα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, επανέλαβε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται έχει ως βασικό άξονα να σωθεί η επιχείρηση και ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια.

Για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης είπε πως «αυτή την ώρα δεν μπορεί να γίνει, γιατί η ΔΕΗ είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook