Εξομοίωση της “υπόθεσης Φλαμπουράρη”  με το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, επιχειρεί η Ν.Δ. τη στιγμή που οι αποκαλύψεις Φαλτσιανί προς τους έλληνες εισαγγελείς για τα 10 τρανταχτά ονόματα της λίστας, αναμένεται να προκαλέσουν πολιτικό σεισμό...
Ταυτοχρόνως αποκαλύπτεται ότι το θέμα Φλαμπουράρη «στήθηκε» απο τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Πελοπίδα Καλλίρη, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε σήμερα ότι “η υπόθεση Φλαμπουράρη είναι η Λϊστα Λαγκάρντ” του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανάλογη επίθεση εξαπέλυσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Από την πλευρά του ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στον Αlpha 9,89 στα δημοσιεύματα που τον θέλουν μέτοχο σε εταιρία που πήρε έργο τον Μάιο από την περιφέρεια Πελοποννήσου, διευκρίνισε ότι η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας του έγινε πρίν από τις 25 Ιανουαρίου.

Ο τέως υπουργός Επικρατείας είπε ότι «η μεταβίβαση έχει γίνει με ιδιωτικό συμφωνητικό και προβλέπεται ότι αυτός που πήρε τις μετοχές ξεκινάει να με πληρώνει από τον Νοέμβριο. Τότε είναι που θα πρέπει να πάει το συμφωνητικό στην εφορία, με βάση τη νέα διαδικασία που άλλαξε επί ΝΔ και δεν το ξέρουν ή κάνουν ότι δεν το ξέρουν».

Τόνισε επίσης ότι «το έργο κατακυρώθηκε στην εταιρία το 2014, απλώς η υπογραφή της ομόφωνα έγινε δεκτή η αίτηση από το δημοτικό συμβούλιο και η σύμβαση είναι ύψους 1,45 εκατ. ευρώ και 3,9 εκατ. όπως γράφεται, ενώ η εταιρεία δεν έχει πάρει ούτε ευρώ ούτε τη νόμιμη προκαταβολή του έργου».

Μίλησε για «στοχοποίηση για πολιτικούς λόγους και για να ξεχαστεί η νέα εξέλιξη με τη λίστα Λαγκάρντ, δεν το χωράει ανθρώπινος νους», ενώ είπε ότι «ο Σταύρος Θεοδωράκης τα έχει χαμένα, γιατί δεν είναι δυνατό να μιλάει έτσι για τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα και να λέει ότι θέλει συνεργασία. Ο κ. Θεοδωράκης βλέπει την πτώση του. Ως δημοσιογράφος ήταν καλός, ως επικεφαλής κόμματος όχι».

                          Ανακοίνωση της εταιρίας

Επίσης σε ανακοίνωσή της η εταιρία «Διάτμηση» τις μετοχές της οποίας κατείχε ο κ. Φλαμπουράρης, ανακοίνωσε τα εξής:

« Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στις 23-9-2014.

Η εταιρία μας ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου και της κατακυρώθηκε η εκτέλεσή του στις 24-11-2014, όταν ο κύριος Φλαμπουράρης Αλέκος δεν είχε υπουργικό αξίωμα.
Επισημαίνουμε ότι ο κος Φλαμπουράρης από 26-1-2015 έχει αποχωρήσει πλήρως από την εταιρία μας.

Η σύμβαση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.426.054,02 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και όχι στο ποσό των 3.900.000,00 ευρώ που ψευδώς αναφέρεται.
Η εταιρία μας κλήθηκε να υπογράψει σύμβαση και την υπέγραψε μολο-νότι η ταχθείσα σ’ αυτήν για την ολοκλήρωση του έργου προθεσμία ήταν προδήλως ανέφικτος.
Η αναθέτουσα αρχή προχώρησε στην υπογραφή της συμβάσεως με την εταιρία μας μόνο αφού προηγουμένως διοικητικά και δικαστικά κρίθηκε το νόμιμο της προσφοράς μας.
Η εταιρία μας έως και σήμερα δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ και τού-το σε πλήρη αντίθεση με όσα επιβάλλει ο νόμος 3614/2007 και η διακήρυξη του έργου» .

        Διαψεύδει ο Τατούλης 
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, που υπέγραψε με την εταιρεία Διάτμηση τη σύμβαση με το έργο.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά» δήλωσε ότι «η εταιρεία δεν πήρε το έργο επί ημερών της υπουργίας του, ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει πριν από ενάμιση χρόνο» και πως δεν έγινε κάτι παράνομα. «Δεν υπάρχει θέμα Φλαμπουράρη, σταματήστε επιτέλους», τόνισε.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επισήμανση του κ. Τατούλη πως η σύμβαση με την εταιρεία Διάτμηση υπογράφτηκε από τον συνεργάτη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Πελοπίδα Καλλίρη. 

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ  επισήμαναν εν τω μεταξύ  τα εξής:

“Το «Πρώτο Θέμα» – συνεπής θεματοφύλακας της παλινόρθωσης – παρουσίασε το υποτιθέμενο σκάνδαλο με την εταιρία στην οποία είναι μέτοχος ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Το συγκεκριμένο «ρεπορτάζ» συνόδευε και μια φωτογραφία με τον κ. Τατούλη και τον εκπρόσωπο της συγκεκριμένης εταιρίας. Και μόνο η ιστορία της φωτογραφίας, δείχνει το πόσο κατασκευασμένη είναι η τάχα υπόθεση.

Στη φωτογραφία της αρχικής ανάρτησης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας εμφανίζονταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, στην οποία είναι μέτοχος ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Μαζί τους ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης.

Μετά από λίγη ώρα όμως το «Πρώτο Θέμα», αιφνιδίως και δίχως λόγο, μοντάρισε τη φωτογραφία με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην φαίνεται ο κ. Καλλίρης…

Γιατί; Η μόνη εξήγηση δεν μπορεί παρά να είναι το γεγονός ότι ο Καλλίρης είναι επιστήθιος φίλος και στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη;

Αν το «Πρώτο Θέμα» θεωρεί ότι ανακάλυψε το μέγα σκάνδαλο που θα πλήξει προεκλογικά τον Αλέξη Τσίπρα γιατί νιώθει την ανάγκη να κρύψει τον στενό συνεργάτη του κ. Μεϊμαράκη”, σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι.
                            

                   Ποιός είναι ο Καλλίρης

Ο  κ. Καλλίρης έχει αναλάβει κατά το παρελθόν καθήκοντα στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ έχοντας μια μακρά πορεία συνεργασίας μαζί του: Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), πρώην πρόεδρος του οικονομικού επιμελητηρίου και πρώην Γενικός Διευθυντής Οικονομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Άμυνας επί θητείας Μεϊμαράκη, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2009 και του 2012.

Το 2014, μάλιστα, πέντε βουλευτές του Σύριζα κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την προνομιακή μεταχείρισή του από την κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, καταδικάστηκε αμετάκλητα, επειδή ως πρόεδρος του ΟΔΙΕ εμπόδιζε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων από το ΑΣΕΠ προκειμένου να είναι όμηροι του πελατειακού κράτους. Η αμετάκλητη ποινή που επιβλήθηκε από τον Άρειο Πάγο στον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας ανερχόταν σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Παρ’ όλα αυτά παρέμεινε στη θέση του.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας