Στην διασύνδεση με το νέο πληροφοριακό σύστημα για την αναβάθμιση και απλοποίηση της αδειοδότησης της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας (μεταποίηση τροφίμων, τουρισμός, εξορυκτικές δραστηριότητες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος), με χρονικό ορίζοντα εφαρμογής τον Ιούνιο του 2016, προανήγγειλε η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας στην δεύτερη συνεδρίαση της αρμόδιας Ομάδας Διαχείρισης Έργου.

«Το όλο πλαίσιο της απλοποίησης, συνέχισε, θα υλοποιηθεί στην τελική του φάση μέσα από το νέο πληροφοριακό σύστημα αδειοδότησης, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους που θα προάγει την ταχύτητα και τη διαφάνεια στην εξυπηρέτηση του πολίτη, των επιχειρήσεων αλλά και των ελεγκτικών και επιτελικών δομών του κράτους», τόνισε η υφυπουργός, εξηγώντας ότι παρά τις πανηγυρικές διακηρύξεις της προηγούμενης κυβέρνησης, η “μεταρρύθμιση” που ευαγγελίζονταν ήταν στην πραγματικότητα ένα κενό γράμμα καθώς η εφαρμογή του νόμου 4262/2014 έχει μείνει μόνο στα χαρτιά.

«Όμως η απλοποίηση αποτελεί τόσο δική μας θέληση όσο και βασική υποχρέωση της συμφωνίας μας με τους θεσμούς. Έως σήμερα, ανταποκριθήκαμε με επιτυχία στις προβλέψεις αυτής της συμφωνίας, δηλαδή στο νόμο 4336 του 2015, εγκρίνοντας έγκαιρα τον σχετικό χάρτη πορείας για την μεταρρύθμιση της αδειοδότησης των επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της ιεράρχησης προτεραιοτήτων», ανέφερε η υφυπουργός.

Ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του χάρτη πορείας υλοποίησης του έργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Ν.4336/2015 και ανακοίνωσε επίσης, ότι ολοκληρώνεται η διαβούλευση επί του σχεδίου της σύμβασης με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωπος του γραφείου του Πρωθυπουργού, οι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς, Χωρικού Σχεδιασμού Ειρήνη Κλαμπατσέα, Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, Υπουργείου Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος, Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Θάνος Χριστόπουλος, Γενικοί Διευθυντές και συνεργάτες συναρμοδίων Υπουργείων, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας