Απάντηση Δανέλλη σε δημοσιεύματα: «Άνθρακες ο θησαυρός» που σας απέστειλαν

Αρκετά ενοχλημένοι είναι στην Πειραιώς από το γεγονός ότι ο Σπύρος Δανέλλης δήλωσε ευθαρσώς ότι τον ενδιαφέρει η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα αυτή την κρίσιμη περίοδο αλλά και ότι βλέπει θετικά και θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κυκλοφόρησαν μάλιστα και κάποια δημοσιεύματα μέσα από τα οποία έγινε επίθεση στο βουλευτή του Ποταμιού κάνοντας λόγο για προετοιμασία προσχώρησής του στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλυπταν  ότι «σε ανύποπτο χρόνο», ο νυν βουλευτής του Ποταμιού είχε ζητήσει τη στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας, την εποχή που ήταν Δήμαρχος Χερσονήσου.

Άμεση ήταν η απάντηση του Σπύρου Δανέλλη στην  ιστοσελίδα iefimerida:

«Κύριε Διευθυντή.

«Άνθρακες ο θησαυρός» που σας απέστειλαν. Η αμιγώς αυτοδιοικητική παράταξη ηγούμενος της οποίας εκλέχτηκα Δήμαρχος Χερσονήσου το 2002, αποτελούνταν από πολίτες που πρόσκεινταν από το ΕΚΕ μέχρι τη Ν.Δ.. Στην ιδρυτική διακήρυξη της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Χερσονήσου» το Φεβρουάριο του 2002 αναφέραμε: «…Αναγνωρίζοντας τον θεσμικό ρόλο των κομμάτων ζητάμε στήριξη της ανεξάρτητης διακομματικής κίνησής μας από αυτά…». Στήριξη μας έδωσαν τότε η Ν.Δ.  και ο Συνασπισμός.  Η Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ προτίμησε να δώσει χρίσμα (όχι στήριξη) στον ανθυποψήφιο μου και τότε Δήμαρχο. Το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ όμως ήταν μαζί μας. Στις επόμενες εκλογές, το 2006, αντίστοιχο κάλεσμα κάναμε ξανά σε όλα τα κόμματα. Αν ξαναδιαβάσετε λοιπόν την επιστολή μου που δημοσιεύετε στην τελευταία γραμμή ζητώ «… να έχουμε ΚΑΙ αυτή τη φορά τη στήριξή σας». Για την ιστορία αυτή τη φορά στήριξη είχαμε και από το ΠΑΣΟΚ.

Επί της ουσίας όμως, αν αυτό σας ενδιαφέρει πεποίθηση μου ήταν και είναι πως η αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος των μεγάλων συναντήσεων μακριά από τους κομματικούς εναγκαλισμούς και δουλείες. Η πορεία μου στην αυτοδιοίκηση αυτό εξέφραζε και υπηρέτησε. Σε ό,τι αφορά την πολιτική μου διαδρομή έμεινα σταθερός και αταλάντευτος στις αξίες και τις αρχές της Ανανεωτικής Ευρωπαϊστικής Αριστεράς. Καμία προσπάθεια σπίλωσής μου δεν είναι ικανή να εκβιάσει  τη συνείδησή μου».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook