«Άκυρο» της Αίγλης στους χρυσαυγίτες – Δεν θα φιλοξενήσει εκδήλωσή τους
  • Η ΧΑ εξαπέλυσε και επίθεση κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «σταλινική χούντα»
  • Νωρίτερα, η κ. Παπανάτσιου είχε καλέσει την επιχείρηση που εκμεταλλεύεται την Αίγλη να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης του χώρου της στη ΧΑ

Η Αίγλη Ζαππείου, μετά τις έντονες αντιδράσεις, έριξε «άκυρο» στη Χρυσή Αυγή και δεν θα φιλοξενήσει την παρουσία του ευρωψηφοδελτίου της, που θα γινόταν την 25η Μαρτίου.

Η ίδια η ΧΑ ενημέρωσε ότι η Αίγλη αναγκάστηκε να σπάσει το σχετικό συμβόλαιο, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, εξαπολύοντας παράλληλα και επίθεση κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «σταλινική χούντα».

Νωρίτερα η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε καλέσει την επιχείρηση που εκμεταλλεύεται την Αίγλη να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης του χώρου της για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής.

Η υφυπουργός επισημαίνει ότι συμμερίζεται απόλυτα τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς η ρητορική του μίσους και η πατριδοκαπηλία της ΧΑ δεν συνάδουν με τα ιδεώδη των Ολυμπίων Κληροδοτημάτων και δεν συνάδουν με το Ζάππειο.

Αναλυτικά η δήλωση της υφυπουργού Οικονομικών:

«Η παραχώρηση του χώρου της Αίγλης Ζαππείου για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της «Χρυσής Αυγής», έχει ανακινήσει πλήθος αντιδράσεων, τις οποίες συμμεριζόμαστε απόλυτα.

Η ιστορία και η αποστολή του Ζαππείου δεν θα μας επέτρεπε κάτι διαφορετικό. Η δημιουργία του Ζαππείου συνδέθηκε αναπόσπαστα με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με τα ιδεώδη του ολυμπισμού, με το πνεύμα της συναδέλφωσης των λαών. Ο Ευάγγελος Ζάππας, ο Βορειοηπειρώτης εθνικός ευεργέτης, αποτυπώνει τα ιδεώδη αυτά στη διαθήκη του.

Η παραχώρηση της Αίγλης Ζαππείου στη «Χρυσή Αυγή» βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όλα τα παραπάνω, όπως και οι απόψεις των υπεύθυνων της επιχείρησης και ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους στα μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι σε όσα πρεσβεύει η «Χρυσή Αυγή», δεν θεωρούμε ότι είναι ένας ακόμα πελάτης «που έχει δικαστήρια» και που μπορεί να μισθώνει ένα χώρο εφόσον πληρώνει. Η ρητορική του μίσους και η πατριδοκαπηλία δεν συνάδουν με τα ιδεώδη των Ολυμπίων Κληροδοτημάτων, δεν συνάδουν με το Ζάππειο.

Τέλος, ουδεμία ενημέρωση είχαμε πρωτύτερα για την πορεία του εν λόγω αιτήματος καθώς αυτό εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της επιχείρησης της Αίγλης, την οποία καλούμε να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης του χώρου».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook