«Αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει σε δύο σκακιέρες», η ατάκα Τσίπρα σε Ρέγκλινγκ (εικόνες)

Με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Κλάους Ρέγκλινγκ στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Σαν ένας σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δύο σκακιέρες» δήλωσε ότι αισθάνεται ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ και το ελληνικό οικονομικό ζήτημα, το οποίο χαρακτήρισε ως «το πιο σημαντικό τα τελευταία χρόνια» τονίζοντας ότι ελπίζει σε συμφωνία στο επικείμενο Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός παραλλήλισε τις εξελίξεις με σκάκι όπου ένας παίχτης αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους, θέλοντας να επισημάνει τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτήθηκαν τόσο στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, όσο και στα ζητήματα της οικονομίας και το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα πως όπως υπήρξε αίσια έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα, θα υπάρξουν αντίστοιχες και την επόμενη εβδομάδα (Eurogroup) για την ελληνική οικονομία μετά από 8 δύσκολα χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «τα τελευταία δυο, τρία χρόνια έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο και έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων, νομίζω η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει» τόνισε.

Εγκώμια Ρέγκλινγκ για τη συμφωνία

Από την πλευρά του ο κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον ελληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για όσα έχουν επιτευχθεί αλλά και για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Ειδικά για την ελληνική οικονομία και τα αποτελέσματά της είπε πως είναι πολύ χαρούμενος γιατί η Ελλάδα αποτελεί την 5η επιτυχία της Ευρωζώνης, όπως ανέφερε.

«Έχετε κάνει πολύ δουλειά από την πλευρά σας» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και τόνισε πως πλέον πρέπει να συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα είναι η τελευταία κρίση της Ευρώπης. Γι αυτό κι εμείς θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να γίνει το πρώτο succes story μας. Χρειάστηκε πολύ δουλειά από εσάς, θα χρειαστεί ακόμα περισσότερη. Θα το συζητήσουμε αυτό» δήλωσε με τη σειρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook