04-02-2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προστατεύονται οι κύριες συντάξεις, σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού

Του Πέτρου Παπαβασιλείου

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την επικύρωση του πλαισίου που αφορά στην αναμόρφωση του Ασφαλιστικού. Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του υπουργού Εργασίας στο altsantiri.gr, Γιώργου Παπασωτηρίου, το προσχέδιο νόμου προστατεύει καθ΄ ολοκληρίαν τις κύριες συντάξεις, εναρμονιζόμενο πλήρως με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το χρονοδιάγραμμα

Όπως αναφέρει ο κ. Παπασωτηρίου στο altsantiri.gr, στις 29 ή 30 Δεκεμβρίου το προσχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό θα αποτελέσει το κύριο αντικείμενο συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το ίδιο θέμα, ενώ στις 15 Ιανουαρίου το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή και να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση.

Συνάντηση Τσίπρα – Κατρούγκαλου στη Βουλή

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας έδωσε τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες για επιμέρους διατάξεις, διατηρώντας πάντα ως “κόκκινη” γραμμή την προστασία όλων των κύριων συντάξεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ