13-04-2021

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της επόμενης μέρας οι Podemos

Για μια ιστορική αλλαγή που βαθαίνει το ρήγμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι «η 20ή Δεκέμβρη αποτελεί μία σαφή ένδειξη ότι, παρά τις κραυγές του συντηρητικού μπλοκ, η Ευρώπη αλλάζει!» και πως «οι αγώνες του ισπανικού και του ελληνικού λαού, οι αγώνες των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, δικαιώνονται».

«Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της Ισπανίας συνιστά συντριπτική ήττα της πολιτικής της λιτότητας» συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας την ιστορική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, «που βαθαίνει το ρήγμα της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας στην Ευρώπη και ανοίγει τον δρόμο σε ριζοσπαστικές και προοδευτικές αλλαγές».

«Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της Ισπανίας συνιστά συντριπτική ήττα της πολιτικής της λιτότητας» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «μετά από 35 χρόνια κυριαρχίας, το δικομματικό σύστημα κατέρρευσε».

Ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η συντριβή που υπέστη το κόμμα της Ισπανικής Δεξιάς, είναι ξεκάθαρη», σημειώνοντας: «Μετά από 4 χρόνια παραμονής στην κυβέρνηση και εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών, το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι κατέκτησε μεν την 1η θέση, χάνοντας όμως το 1/3 των δυνάμεων του σε σχέση με τις εκλογές του 2011».

Τονίζει, δε, ότι «ο εκλογικός χάρτης της Ισπανίας σφραγίζεται από την άνοδο των Ποδέμος, οι οποίοι με ποσοστό 20,65% αποτελούν τον αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή της επόμενης μέρας».

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει με το συμπέρασμα: «Η άνοδος των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζουν τα μεγαλειώδη κοινωνικά κινήματα που συγκλόνισαν όχι μόνο την Ισπανία αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, σηματοδοτεί μία ιστορική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, που βαθαίνει το ρήγμα της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας στην Ευρώπη και ανοίγει το δρόμο σε ριζοσπαστικές και προοδευτικές αλλαγές».

Διαβάστε επίσης:

-Ισπανία όπως…Πορτογαλία; – Οι πρώτες εκτιμήσεις από το εκλογικό αποτέλεσμα

-«Ο αγώνας μας δικαιώνεται. Η Ευρώπη αλλάζει!» το μήνυμα Τσίπρα για τις εκλογές στην Ισπανία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ