23-04-2021

Στην Καλαμάτα η Ρένα Δούρου

Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποιεί από χθες η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ σήμερα συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης, με τον οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων και το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στη συνέχεια, η κ. Δούρου συναντήθηκε στο μητροπολιτικό μέγαρο με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο.

Η περιφερειάρχης χθες το απόγευμα έλαβε μέρος στην παρουσίαση του βιβλίου «Γυναίκες και λιτότητα – Η οικονομική κρίση και το μέλλον της ισότητας των φύλων», το οποίο επιμελήθηκαν η Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διοικήτρια του ΟΑΕΔ, και η Jill Rubery, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Η κ. Δούρου τόνισε:

«Η ‘δύση των δικαιωμάτων’ είναι κοινή, για γυναίκες και άνδρες. Όπως κοινό είναι και το πεδίο δράσης εναντίον της – από την Ιρλανδία ως την Ελλάδα, από τη βόρεια Αμερική ως την Ευρώπη», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη «να ξαναδώσουμε απελευθερωτικό νόημα στην ισότητα των φύλων, παράλληλα με τις απαραίτητες ευρύτερες κοινωνικο-οικονομικές μεταρρυθμίσεις για την υπέρβαση της κρίσης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ