15-04-2021

Κουτσούμπας: Η σφαγή στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις είναι έτοιμη

Νέα επίθεση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του, σε συνεστίαση στη Θήβα. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων πως το “παράλληλο πρόβλημα” δεν πρόκειται να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν πραγματικό πρόβλημα, ενώ αναφορά έκανε στους πλειστηριασμούς, στο Ασφαλιστικό και στις συντάξεις.

Διαβάστε αποσπάσματα από τα όσα είπε:

“Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δυστυχώς προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο σύστημα, στο σύστημα που κατά τα λεγόμενά της, την πολεμά, στηρίζοντάς την.

Γιατί ολοκληρώνει νόμο το νόμο, μέτρο το μέτρο, τη βρώμικη δουλειά, που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τι διαφορετικό μπορεί να πει κανείς για τα απανωτά πακέτα των προαπαιτουμένων, που με τις γνωστές διαδικασίες του κατεπείγοντος, ψηφίζει στη Βουλή γιατί η κυβέρνηση επείγεται – βιάζεται να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, όλων όσων δηλαδή έχουν καταρρακώσει το λαό μας εδώ και 7 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική καπιταλιστική κρίση;

Τι διαφορετικό κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ απ’ αυτό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όταν σέρβιραν το ένα μετά το άλλο τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων;

Όταν πρόβαλαν ξανά και ξανά την ανάγκη της νέας δόσης, για να γονατίσουν πάλι τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους συνταξιούχους, τους δημόσιους υπάλληλους, τις εργατικές λαϊκές οικογένειες;

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, όπως λέει και λαός μας.

Μόνο που εδώ οι εκβιασμοί για τις δόσεις πάνε πακέτο με την διαφημιστική εξαπάτηση και το ψέμα.

Οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας «εξαφανίζονται», οι μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων γίνονται «αυξήσεις», οι ιδιωτικοποιήσεις των 14 περιφερειακών αεροδρομίων γίνονται «αξιοποίηση».

Και μαζί με όλα αυτά τσιμουδιά για τον ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, την αυξημένη φορολογία που έχει γονατίσει κάθε λαϊκό οικογένεια.

Κι όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα όσα έχουν φορτωθεί στις πλάτες του λαού τα προηγούμενα χρόνια.

Γιατί η εξαπάτηση δεν αφορά μόνο στο τι υλοποιεί η κυβέρνηση με το δικό της μνημόνιο, αλλά και στο τι συνεχίζει να εφαρμόζει, αφού και τα προηγούμενα μνημόνια ζουν και βασιλεύουν και εφαρμόζονται κατά γράμμα.

Και πραγματικά κανένα «παράλληλο πρόγραμμα» δε μπορεί να ανακουφίσει τον άνεργο που δεν παίρνει επίδομα ανεργίας.

Τον εργαζόμενο που δεν τα βγάζει πέρα με το μισθό του, όσοι πληρώνονται ακόμα κανονικά.

Τον αγρότη και τον αυτοαπασχολούμενο που στενάζει από τη φορολογία και τα χρέη.

Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να ανακουφίσει τη λαϊκή οικογένεια από τα δυσβάσταχτα μέτρα, γιατί δεν έκανε δεκτές τις τροπολογίες που κατέθεσε ήδη από το Μάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ;

– Όπως η διαγραφή των οφειλών των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της μηνιαίας δωρεάν παροχής ρεύματος;

– Η παροχή δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις;

– Το καθημερινό δωρεάν γεύμα στα σχολεία, η πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων, η απαλλαγή των σχολικών επιτροπών, των ΑΕΙ και των ΤΕΙ από τα χρέη;

Δεν θέλουμε να ξύνουμε πληγές, αλλά μήπως θυμάστε τι έταζε ακριβώς πριν ένα χρόνο παραμονές των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ;

Που έλεγε στους συνταξιούχους ότι τα Χριστούγεννα του ’15 θα πάρουν πίσω την 13η σύνταξη;

Τα Χριστούγεννα του ’15 ήρθαν και οι συνταξιούχοι όχι μόνο τη 13η σύνταξη δεν πήραν πίσω, αλλά είδαν ήδη τις συντάξεις τους να μειώνονται μέσω των αυξήσεων στις εισφορές υγείας… Κι έπεται συνέχεια.

Γιατί η μεγάλη σφαγή στο ασφαλιστικό, η σφαγή σε συντάξεις αλλά και σε παροχές για όλους τους συνταξιούχους, παλιούς και νέους εργαζόμενους, είναι ήδη έτοιμη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ολοκληρώνει τη σφαγή του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου, γι’ αυτό και χαίρει της εμπιστοσύνης του συστήματος.

Κι όλα αυτά που αναμασούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι το σύστημα τους πολεμά είναι μέρος της εξαπάτησης του λαού.

Μόνο που όταν λέμε σύστημα, δεν εννοούμε 2- 3 λαμόγια μεμονωμένα.

Εννοούμε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, που έχει όνομα είναι ο καπιταλισμός, τον οποίο στη χώρα μας έχει αναλάβει στη φάση αυτή, να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να ολοκληρώσει μάλιστα τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενοι.

Λέει με θράσος, για παράδειγμα, ο Τσίπρας: «…το σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας δεν νιώθει άνετα με την διακυβέρνηση μας. Γι’ αυτό βρισκόμαστε και θα βρεθούμε και το επόμενο διάστημα σε διασταυρούμενα πυρά».

Το πόσο άνετα νιώθει το σύστημα με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ας μην το πούμε εμείς, το λένε αρκετοί από αυτούς που ποτέ δεν έκρυψαν ότι στηρίζουν το σύστημα και την κυρίαρχη πολιτική.

Από μέσα ενημέρωσης και αστούς πολιτικούς μέχρι το ΣΕΒ, ο ένας μετά τον άλλο στηρίζουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Αναγνωρίζουν μάλιστα στον Τσίπρα ότι διαθέτει «μεγάλη μαεστρία και αξιοποιεί πολύ καλά τα καπιταλιστικά εργαλεία». Και το κορυφαίο που λένε; «Η κυβέρνηση παραδίδει μαθήματα εφαρμοσμένου καπιταλισμού»!

Δηλαδή η κυβέρνηση διαχειρίζεται μια χαρά το σύστημα και αυτό την πολεμά!!! Που τα πουλάνε αυτά;

Φίλες και Φίλοι,

Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι πως υπάρχει λύση.

Ότι ο εργαζόμενος λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα, όπως πρέπει, όπως του αξίζει σήμερα, με βάση τις δυνατότητες που έχει η κοινωνία.

Η συγκρότηση και ισχυροποίησή της λαϊκής συμμαχίας μπορεί να βοηθήσει στο να αλλάζει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης, να δυναμώνουν η οργάνωση, η μαχητικότητα, το αγωνιστικό πνεύμα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, κόντρα στο ραγιαδισμό και τη μοιρολατρία, στην υποταγή του λαού στους παλιούς και νέους διαχειριστές της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη βάση αυτή και στην κατεύθυνση αυτή και μόνο μπορεί, στις σημερινές συνθήκες, να υπάρχουν και μικρές ή μεγαλύτερες κατακτήσεις για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, του λαού μας, της νεολαίας”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ