13-04-2021

Τζιτζικώστας: Ας αφήσουμε τους Νεοδημοκράτες να εκφραστούν ανόθευτα αύριο

Συνέντευξη στο “MEGA Σαββατοκύριακο” παραχώρησε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως «δεν τίθεται θέμα ούτε διάσπασης, ούτε διάλυσης της ΝΔ» και τονίζοντας: «Επιτέλους ας αφήσουμε τους Νεοδημοκράτες και τους φίλους αυτής της παράταξης να εκφραστούν ανόθευτα αύριο».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη χθεσινή τοποθέτηση του ανθυποψηφίου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη “περί αποχώρησής του από τη διεκδίκηση της ηγεσίας, εφόσον δεν είναι πρώτος και της στήριξης συγκεκριμένου συνυποψηφίου του”, αναφέροντας:

«Δε θεωρώ ότι η χθεσινή δήλωση του κ. Μεϊμάρακη μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολιτικό φλερτ. Αυτά είναι παλαιοκομματικές λογικές, είναι τακτικές οι οποίες ανήκουν στη δεκαετία του ’60 πολιτικά αν με ρωτάτε. Και τώρα κάνει το ίδιο πράγμα, την τελευταία στιγμή, εκβιάζει ουσιαστικά, λέγοντας ότι αν δεν με εκλέξετε πρώτο θα φύγω. Είμαστε μία μέρα πριν τις εκλογές. Ακόμη και αν ήμουν εγώ στη θέση που έβαλε τον κ. Μητσοτάκη, θα σας έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή, Θεόδωρου Ρουσόπουλου -ο οποίος υπαινίχθηκε κίνδυνο διάσπασης της ΝΔ-,λέγοντας: «Διαφωνώ ριζικά με την άποψη του κ. Ρουσόπουλου περί διάσπασης της ΝΔ. Δεν τίθεται θέμα ούτε διάσπασης, ούτε διάλυσης της ΝΔ. Ξέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε αυτή τη λογική και το κάνει αυτό διότι βλέπουν και εκείνοι το μεγάλο ρεύμα που έχει διαμορφωθεί πλέον στην κοινωνία και στους αυριανούς ψηφοφόρους, τα μέλη και τους φίλους της παράταξης.

Ο κ. Τζιτζικώστας προανήγγειλε άνοιγμα στα στελέχη και στην κοινωνία και αναδιάρθρωση στη ΝΔ: «Θα κάνω άνοιγμα σε όλα τα στελέχη, τα μέλη, σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι αυτή η παράταξη, πρέπει ριζικά να αλλάξει, γιατί διαφορετικά εάν μείνουμε με αυτές τις λογικές, η κοινωνία θα μας προσπεράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ανενόχλητος, όπως και ο κ. Τσίπρας, να καταστρέφουν τη χώρα. Από την επόμενη ημέρα οι επιλογές που θα γίνουν για να στελεχωθεί ο κομματικός μηχανισμός καταρχήν και ο κρατικός μεθαύριο, θα έχουν ένα χαρακτηριστικό, την αξιοσύνη. Τελείωσαν οι επιλογές με βάση το πόσο κοντά είναι στον εκάστοτε αρχηγό, ή αν τον στήριξαν στις εκλογές».

Μιλώντας για τις προτεραιότητές του εάν κερδίσει υπογράμμισε: «Δικό μου πρωταρχικό μέλημα την επόμενη μέρα, πέρα από την ενότητα και τις αλλαγές, είναι να καταρτίσουμε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, το οποίο θα συνδιαμορφώσουμε με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς. Θα το συνδιαμορφώσουμε, το τονίζω αυτό. Τελείωσαν οι εποχές που έκαναν προγράμματα τα κόμματα με δέκα τεχνοκράτες, τα οποία δεν ήταν ποτέ εφαρμόσιμα. Θα οδηγήσω την παράταξη το συντομότερο, μέσα σε τρεις τέσσερις μήνες, σε ένα συνέδριο αναγέννησης της κεντροδεξιάς, όπου εκεί θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για όλα τα θέματα στους Έλληνες, προκειμένου να ζητήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους. Αλλά αφού έχουμε αλλάξει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ