16-04-2021

Λίγο πριν την αυλαία των “γαλάζιων” εκλογών

Η αντίστροφη μέτρηση για την «ετυμηγορία» της βάσης της ΝΔ για το ποιος από τους 4 επίδοξους θα αναδειχθεί νικητής στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, έχει ήδη ξεκινήσει. Η εκλογική διαδικασία ξεκινά αύριο Κυριακή το πρωί στις 7:00 και ολοκληρώνεται στις 19:00.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης, εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ απηύθυναν κάλεσμα προς τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου ανέλαβα την ηγεσία για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών», ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης, σημείωσε:

«Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ, ο καθένας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Να ευχαριστήσω και τις οργανώσεις μας σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό».

Έκκληση στους ψηφοφόρους για μαζική προσέλευση απηύθυναν και οι 4 υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ. Σημειώνεται πως προηγήθηκε «crash test» της εταιρείας Vodafone, στο λειτουργικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Αν δεν καταφέρει κάποιος εκ των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, να συγκεντρώσει το 50% της προτίμησης των ψηφισάντων, τότε θα ακολουθήσει επαναληπτικός γύρος στις 10 Ιανουαρίου, στον οποίο θα συμμετάσχουν οι δύο πρώτοι της πρώτης εκλογής.

Σημειώνεται πως ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι εάν είναι πρώτος τότε θα κατέβει στην επαναληπτική ψηφοφορία, ενώ εάν βγει δεύτερος τότε θα αποσυρθεί. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, στην περίπτωση που αυτοί είναι δεύτεροι, θα καθορίσουν την στάση τους ανάλογα με το αποτέλεσμα της αυριανής ημέρας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, θα πρέπει να γνωρίζουν:

– Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

– Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.

– Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

– Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)

-Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο)

– Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

-Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

– Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ