14-04-2021

Πυρά Μεϊμαράκη προς τον Πρωθυπουργό

Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να φύγει».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, διαβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό ακόμη και αν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση. «Θα πρέπει η κυβέρνηση να μας φέρει προτάσεις (για το ασφαλιστικό), αναλογιστικές μελέτες και να μας εξηγήσει γιατί υπάρχει το πρόβλημα. Και δεύτερον, θα πρέπει να θέλει και να το συζητήσει. Αυτή τη στιγμή έχει νωπή εντολή. Έχει δύο μήνες κυβέρνηση, είναι λίγες βδομάδες κυβέρνηση. Να πάει να κυβερνήσει. Αν δεν μπορεί να φύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Να φύγει.

Εγγυήθηκε επίσης, ότι σε ένα μήνα μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη. Είπε ο κ. Μεϊμαράκης: «Εγώ θέλω να εγγυηθώ το εξής, ότι μόλις εκλεγώ, σε ένα μήνα τουλάχιστον, δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη και με διαφορά. Και θα το δείτε».

Διατύπωσε εκ νέου τη θέση, που έχει εκφράσει από το 2009, ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος πρέπει να είναι Κοινοβουλευτικός και να έχει τουλάχιστον πενταετή θητεία ως μέλος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ