15-04-2021

Τσίπρας: Ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας (video)

«Ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας», χαρακτήρισε την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της χρονιάς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της. «Η Ελλάδα μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαινει να υπερασπίζεται τόσο το δίκιο της όσο όμως και ευρύτερες πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε o πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη «χρονιά που φεύγει», είπε πως ήταν μια «πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη», «μια χρονια μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων». Όπως πρόσθεσε, «σ’αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις, νομίζω βάλαμε και μεις καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, μια αλλαγή κατεύθυνσης».

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε επίσης «αυτό το μπόλι» να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά και τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι «ιδιαίτερα μετα την προηγούμενη χρονια που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων να είναι μια χρονιά των μεγάλων ανατροπών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την κάλυψη των «κρίσιμων ωρών» της περασμένης χρονιάς και ευχήθηκε καλές γιορτές και καλή χρονιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ