16-04-2021

Ανοικτό ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 και στην Αττική αφήνει ο Χρυσοχοΐδης

«Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης

Ανοικτό ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 και στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές που θα μπουν στο «κόκκινο» στο μέλλον, άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», μετά και τα τελευταία δεδομένα για τη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα.

«Είναι κάτι που θα το δούμε, δε μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή», είπε αρχικά και ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ ένα γενικό αυστηρό απαγορευτικό, προειδοποίησε ότι βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής καθώς και ότι όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπόψιν των λοιμωξιολόγων που θα κληθούν στη συνέχεια να πάρουν αποφάσεις.

«Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας ότι κι άλλες περιοχές εκτός από την Αττική είναι σε δύσκολη κατάσταση.

«Πρέπει να προλάβουμε κάποια πράγματα πριν διολισθήσουμε σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Έχουμε ρίξει το μεγάλο βάρος στο βραδύ. Οι ελεγκτικές αρχές έχουν κουραστεί. Χθες υπήρξε μια δραστηριότητα να εξαφανιστεί το θέμα των όρθιων έξω από τα μαγαζιά» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αύξησης των κρουσμάτων (με βάση, πλέον, και τα λύματα) στην Αττική, το λεκανοπέδιο μπήκε στις «κόκκινες» περιοχές, μετά και τα νέα έκτακτα μέτρα που έχουν ισχύ έως τις 8 Φλεβάρη (ανακοινώθηκαν και μέσω της σχετικής ΚΥΑ), σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. Με αύξηση του αύξηση του RT (δείκτης μεταδοτικότητας) στο 1,01.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ