26-02-2021

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που συμμετέχει

«Ο κορονοϊός κολλάει παντού, όπου υπάρχει συγχρωτισμός, δεν κάνει διακρίσεις»

Υποκρισία καταλόγισε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, σε νέα ανακοίνωση της την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, για την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τους έκτακτους υγειονομικούς κανόνες της απαγόρευσης συναθροίσεων, προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εργαλειοποίηση της πανδημίας» με σκοπό να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις στις πολιτικές της και να επιτεθεί σε δικαιώματα και στην Δημοκρατία.

Η αντιπολίτευση ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πως ο κορονοϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια, αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού. Μπροστά στον φόβο της για το αυριανό συλλαλητήριο, προχώρησε για άλλη μια φορά στην απαγόρευση των συναθροίσεων».

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

«Ο κορονοϊός κολλάει παντού, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Δεν κάνει διακρίσεις, ούτε στις εμπορικές δραστηριότητες, ούτε στις θρησκευτικές τελετές, ούτε στις πορείες που μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που συμμετέχει ή διοργανώνει.

Το απολύτως κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι ασκείται κανονικά στο πλαίσιο που ορίζουν οι έκτακτοι υγειονομικοί κανόνες, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δίνει, με μεγάλο κόστος, σκληρή μάχη κατά της πανδημίας. Είναι εντελώς υποκριτικό όμως από τη μια να καταγγέλλεις σε κάθε έξαρση την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αγνοείς προκλητικά τα υγειονομικά μέτρα που η ίδια η επιστημονική κοινότητα προτείνει».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ