04-03-2021

Ηλιόπουλος: Το εμβόλιο δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο κερδοσκοπίας (video)

«Οι εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια αδράνειας»

«Ο κ. Μητσοτάκης χλεύασε την πρόταση πολλών επιστημόνων που επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τις πατέντες των εμβολίων», τόνισε σε τηλεοπτική δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφορικά με το «αδιέξοδο» σχετικά με τα εμβόλια, προσθέτοντας πως είναι «μία πρόταση που θα σήμαινε την μαζική και γρήγορη παραγωγή τους».

Σημειώνεται πως η χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεπώς και η Ελλάδα, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε με το ραντεβού της ΕΕ και της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, εκπρόσωπος της δεύτερης ανακοίνωση πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός της ημέρας. Υπενθυμίζεται, πως η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι αποστολές εμβολίων της θα είναι μικρότερες από τις προβλεφθείσες για το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας πτώσης της παραγωγής.

Για τις πατέντες των εμβολίων, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, ανέφερε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, ότι θα μπορούσαν να δίνονται και σε άλλες εταιρείες προκειμένου να παρασκευάζονται περισσότερες δόσεις.

«Οι σημερινές εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια αδράνειας. Το εμβόλιο δεν μπορεί να αποτελεί ένα πεδίο κερδοσκοπίας», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος και επέρριψε τις ευθύνες για το «σημερινό αδιέξοδο» στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κλείνοντας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει σήμερα κιόλας «ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση στις πατέντες των εμβολίων».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ