08-03-2021

Ηλιόπουλος: Αν δεν ληφθούν τώρα μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης, τα λουκέτα σύντομα θα είναι οριστικά

«Δεν είναι πολυτέλεια αλλά προϋπόθεση επιβίωσης»

Για άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, προκειμένου να αποφευχθούν τα μόνιμα λουκέτα και η απώλεια εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε δήλωση του την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

«Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα εννέα δισ. μόνο τον τελευταίο χρόνο», υπογράμμισε ο ίδιος, προειδοποιώντας ότι «αν δεν ληφθούν τώρα μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης, τα λουκέτα σύντομα θα είναι οριστικά και οι χιλιάδες απολύσεις νέα ζοφερή πραγματικότητα».

«Η κυβέρνηση, αφού αρνήθηκε την ουσιαστική στήριξη με αποτέλεσμα την έκρηξη της ύφεσης, τώρα διαρρέει την περικοπή ακόμα και των ανεπαρκών μέτρων ενίσχυσης, με πρόσχημα το άνοιγμα της αγοράς. Αντί να αποσύρεται ανέμελη, οφείλει σήμερα κιόλας να πάρει μέτρα για να αποτρέψει την καταστροφή. Δεν είναι πολυτέλεια αλλά προϋπόθεση επιβίωσης», τόνισε και επανέλαβε τα τέσσερα μέτρα που ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση από την κυβέρνηση:

  • Να μετατρέψει το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση
  • Να θεσμοθετήσει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown
  • Να προχωρήσει σε ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, με πρόβλεψη για διαγραφή μέρους και της βασικής οφειλής
  • Να αποσύρει τον πτωχευτικό νόμο, ο οποίος το μόνο που διασφαλίζει είναι πλειστηριασμοί και αθρόες πτωχεύσεις επιχειρήσεων, επαγγελματιών και νοικοκυριών

Νάσος Ηλιόπουλος: Μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης ή οριστικά λουκέτα και έκρηξη ανεργίας – Μη γίνει το άνοιγμα της αγοράς…

Δημοσιεύτηκε από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ