09-03-2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ υιοθετεί τώρα την πρότασή μας για επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη

«Το κενό στρατηγικής, ειλικρίνειας και συνέπειας καθίσταται επικίνδυνο για τη χώρα»

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που χαρακτήριζε πριν λίγους μήνες την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για επέκταση χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης “εθνικιστικήδια στόματος Χρυσοχοΐδη και “εύκολους λεονταρισμούς” δια στόματος Γεραπετρίτη. Σήμερα, δια στόματος Δένδια, προσχωρεί σε αυτές», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, επιβεβαίωσε από τη Βουλή ότι η απόφαση των Αθηνών είναι ειλημμένη για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όταν η Ελλάδα αποφασίσει να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη και στην Κρήτη τότε αυτό προφανώς θα αφορά και στο ανατολικό κομμάτι και όχι μόνο στο νότιο».

«Επικίνδυνο για τη χώρα το κενό στρατηγικής»

Όπως σημείωσε στη συνέχεια η αξιωματική αντιπολίτευση, «η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που διατυμπάνιζε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο αποτελεί “προσχώρηση στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας” και “μεγάλη ζημιά” τώρα την εφαρμόζει με τυμπανοκρουσίες»

Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που δια στόματος του ιδίου χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπώνεθνική ήττα” και “εθνικό λάθος που προσβάλλει και την αλήθεια και την Ιστορία της Πατρίδας μας“, τώρα ζητά, πάλι δια στόματος του ίδιου, πιστή τήρησή της. Και διά στόματος Δένδια τώρα τονίζει την “σαφήνεια με την οποία ξεκαθαρίζει τι είχε συμβεί στην αρχαιότητα“», τόνισε επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Το κενό στρατηγικής, ειλικρίνειας και συνέπειας της ΝΔ καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνο για τη χώρα».

Η ΝΔ υιοθετεί τώρα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη – Το κενό στρατηγικής και συνέπειας…

Δημοσιεύτηκε από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ