07-03-2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία και το ΕΣΥ δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές»

«Η κοινωνία και το ΕΣΥ δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», επεσήμανε σε ανακοίνωση του τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης τη μία λέει πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει, για να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό και την άλλη πως πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία πιο γρήγορα».

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη διαχείριση της πανδημίας κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως μέχρι στιγμής παραπάνω από 80.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί και ξεκινά και ο δεύτερος κύκλος όσων εμβολιάστηκαν σε πρώτη φάση. Ο ίδιος δε, εμβολιάστηκε το πρωί της Δευτέρας 18 ιανουαρίου.

«Οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές»

«Το αυτονόητο αίτημα για επίσπευση της έγκρισης των υπόλοιπων εμβολίων δεν μπορεί να κρύψει τα λάθη και τις παλινωδίες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφερόμενος σε τέσσερα συγκεκριμένα σημεία.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση αν και «διαφήμιζε πως έχει σχέδιο για 1018 έτοιμα εμβολιαστικά κέντρα, τελικά, λόγω υποστελέχωσης, στέλνει τους ηλικιωμένους για εμβόλια σε νοσοκομεία, ακόμα και σε άλλα νησιά, διακινδυνεύοντας την υγεία τους».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση τόνισε: «Έταζε 2 εκατ. εμβόλια το μήνα και έχει καταφέρει σε 20 μέρες να κάνει μετά βίας 80.000», ενώ «δεσμεύεται για 4 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι το Μάρτιο και 70% των πολιτών ως τον Ιούνιο», την ώρα που «ο ρυθμός εμβολιασμού παραμένει ανησυχητικά χαμηλός και οι καθυστερήσεις παρατείνονται».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «αρνείται να αναλάβει πρωτοβουλία για άρση του καθεστώτος της πατέντας, όπως τον καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και [όπως] ζητούν διακεκριμένοι επιστήμονες, ώστε περισσότερες ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες να μπορούν να παράξουν μαζικά και πιο γρήγορα τα εμβόλια, αν και τον Απρίλιο αρθρογραφούσε υπέρ μίας τέτοιας προοπτικής».

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει πως η κοινωνία και οι άνθρωποι του ΕΣΥ, τους οποίους στοχοποιεί η κυβέρνηση, δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών. Οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές», κατέληξε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κοινωνία και το ΕΣΥ δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
[Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – https://bit.ly/3bOshGk]

Δημοσιεύτηκε από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ